Emekli Sınıf Öğretmeni, eğitimci İsmail Demirel AKM’de Hemşireler Haftası nedeniyle yaptığı seminer ile beden dili ve etkili iletişimi anlattı.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi tarafından Hemşireler Haftası nedeniyle Atatürk Kültür Merkezi'nde "Etkili İletişim Sanatı" sinevizyon ve skeçler eşliğinde anlatıldı.
Emekli sınıf öğretmeni, eğitimci İsmail Demirel tarafından Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda düzenlenen seminere Türk Hemşireler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Arife Ayaz, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğünden Eğitim Şube Müdürü Arslan Acar, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Erdal Coşkun, Ereğli Devlet Hastanesi ve özel sağlık kuruluşlarında görev yapan çok sayıda hemşire katıldı. Ereğli Devlet Hastanesi Başhemşiresi Zerrin Yılmaz Günay, yaptığı açılış konuşmasında 12-18 Mayıs tarihlerinin tüm dünyada Hemşireler Haftası olarak kutlandığını, Türkiye'de ise 1964 yılından bu yana kutlanmakta olduğunu hatırlattı. Günay ayrıca hemşireliğin kısa tarihine, mesleki sorumluluklara ve zorluklara da değinerek etkinliğe katılan tüm hemşirelerin Hemşireler Haftası'nı kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.
Eğitimci İsmail Demirel ise, Etkili İletişim Sanatını Ereğli Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Ereğli Devlet Hastanesi çalışanlarının hazırladığı sinevizyon ve skeçler eşliğinde anlatarak, iletişim kazalarından, iletişim engellerine ve insanların iyi bir dinleyici olmaları konusunda açıklamalar yaptı.
İsmail Demirel konuşmasında Devlet Hastanesi  personeli, hemşireler ve protokol üyelerine 90 dk boyunca hoşça vakit geçirtirken Etkili İletişimin faydaları, kişiye ve kuruma kazandırdıkları üzerinde durdu.

Bir konuşmada sözlerin % 7 ses tonumuzun %38, Beden Dilimizin % 55 etkisinin olduğunu, karşımızdakine söylediklerimizin daha doğru ve etkili anlatabilmemiz için Beden Dilinin ne ifade ettiğini, hangi hareketlerimizin ne anlama geldiğini bilmemizin daha etkili bir iletişim kurmamıza yaradığını örnekleri ile belirtti.
Kişiler arasındaki iletişimi olumlu ve olumsuz etkileyen davranışlar üzerinde durulurken, karşımızdaki insanlar aramızdaki mesafenin bile çok önemli olduğu belirtildi. Başka insanlarla bir arada bulunduğumuz  ortamda 46 cm lik mesafenin Özel Bölgemiz olarak adlandırıldığı,  iş nedeni ile bir arada bulunanlarda 120 cm,lik mesafenin Kişisel Bölgemiz olduğu, bir davette yada toplantıda  360 cm lik bölgenin de Sosyal Bölge olarak adlandırıldığını belirtti.

Bakışlarımızın da çok etkili olduğu üzerinde duran İsmail Demirel, İş Bakışının  karşımızdaki insanın gözleri ile alnı arasındaki bölge olduğunu, Sosyal Bakışın gözlerle dudaklarımızın arasındaki bölge olduğunu, bakışımızın göğüs ve alt bölgeler inmesi halinde bunun Samimi bakış yada Mahrem Bakış olarak adlandırıldığını belirtirken bunlara dikkat etmediğimizde karşımızdaki insanı çok rahatsız ettiğimizi anlattı
Tokalaşmadan bacak bacak üstüne atmaya, el kol ve vücut hareketlerimizin karşımızdaki insana mesaj verdiğini bunlara Jestler denildiğini, yüzümüzdeki kasların hareketinin de duygularımızı daha iyi anlattığını ve buna da Mimikler dendiğini belirten İsmail Demirel, hikaye ve kısa filmlerle katılımcıların ilgisini çekmeyi başardı.
Demirel ayrıca, İletişimde Empatinin önemine de değinerek Hemşireler Haftası'nı kutladı ve hemşirelerin çalışmalarında başarılar diledi.