Hemşireler Günü Kdz.Ereğli’de düzenlenen tören ile kutlandı. Kdz.Ereğli Devlet Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Nurhane Şen, hemşirelik mesleğinin onurlu ve kutsal bir görev olduğunu söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Törene, Kdz.Ereğli’de çeşitli hastanelerde görev yapan hemşireler ve sağlık çalışanları katıldı. Törende konuşma yapan Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Nurhane Şen, hemşirelik tarihinin çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şevkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu dikle getirdi ve sözlerine şöyle devam etti:

100. YIL KUTLAMASI

Geçmişten günümüze tıp biliminde ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Dünyada modern hemşireliğin kurucusu Florence Nightingale'in doğum günü olan 12 Mayıs günü 'Hemşireler Günü' 12-18 Mayıs tarihleri arası ise 'Hemşirelik Haftası' olarak kutlanıyor. Birleşmiş Milletler 2010 yılını Florence Nightingale'in ölümünün (1820-2010) 100. yıl olması sebebiyle Hemşirelik Yılı olarak ilan etmiştir. Hemşirelerimiz, gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli hizmetler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor çalışma şartları altında, görevlerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Ayrıca toplumun her kesimine verdikleri eğitimlerle de sağlığımızın korunmasında önemli bir rol almaktadır. Sağlık hizmeti bir ekip hizmetidir. Hemşirelerimiz güç çalışma şartlarına rağmen ortaya koydukları disiplinli, özverili, sabırlı, hoşgörülü, şefkatli tutumları ile sağlıklı insan ve toplum oluşumunda bu ekibin temel taşlarından olmuştur.

“HEMŞİRELİK BİR BİLİMDİR”

Sağlığımız, insan hayatında vazgeçilmeyen ödünç alınıp verilmeyen ancak kaybetmeden de önemi anlaşılmayan en değerli varlığımızdır. Onu bozulmadan korumak bozulmuş ise en güzel biçimde geri kazandırmak mesleğimizin temelidir. Bizim muhatabımız insan ve insan sağlığıdır. Teknolojiye paralel olarak sağlık sistemi ve hizmet sunumu da sürekli gelişmekte ve değişmektedir. Biz de bunun farkında olarak sorumluluk bilinciyle kendimizi daha iyiye ulaştırmaya, geliştirmeye çalışıyoruz, Hemşirelerimiz sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olan insanlarımıza umut ve yaşam sevinci kazandırarak ihtiyaç duydukları sevgi, şefkat ve ilgiyi esirgememektir. Hemşirelik bir bilimdir. Çünkü sanatların en güzeli olan 'İnsanı Sevmeyi' gerektirir.