Eşi öldükten sonra ekonomik olarak büyük sıkıntı yaşayan Yüksel Tavukçu ve 3 çocuğu bayramı, 2 gözden oluşan harabe gecekondu da geçiriyorlar.
Zonguldak’ın merkezinde yaşayan 3 çocuk annesi Yüksel Tavukçu, eşinin ölümünden sonra yaşadıkları ekonomik sıkıntılar nedeniyle Zonguldak’ın Gökçebey ilçesine bağlı Örmeci köyü Salmanoğlu mahallesine taşındı. 30 yıl sonra köylerine geri dönen Yüksel Tavukçu ve çocukları, bayramı ise 2 gözlü harabe şeklindeki gece kondu da geçiriyor. Gecekonduda bulunan 2 yatakta 4 kişinin yattığını belirten Anne tavukçu, hayırseverlerden yardım bekliyor. Perişan olduklarını anlatan anne Tavukçu, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’ndan (TTK) emekli eşim Osman Tavukçu öldükten sonra Zonguldak’ta barınamaz hale geldik. Köyümüze 2 göz gece kondu yapabildik. Başka çaremiz yoktu Mecburen köyümüze taşındık. Şuanda 2 yetişkin erkek çocuğum ve bir yetişkin kız çocuğum ile birlikte toplam 4 kişi 2 odalı gecekonduda yaşıyoruz. Odanın birini mutfak olarak kullanıyoruz, diğerine ise 2 adet yatak koyabildim. Erkek çocuklarım bir yatakta, kızımla ikimiz de diğer yatakta yatıyoruz. Eşimin emekli maaşından 480 TL. maaş alıyorum. Bu parayla elektrik, su, tüp, mutfak masrafı, 3 tane genç çocuğun ihtiyaçları derken tek odada yaşamaya mahkum olduk. Benim 3 tane çocuğum da ileride yuva kuracaklar ama nasıl kuracaklar bilemiyorum. Kendimize bakamıyoruz ki bu maaşla yuva kursunlar. 2 göz odayı bile Bakacakkadı Belediyesi eski Başkanı Sezgin Özdemir’in yardımlarıyla yaptırabildik. Evimizde sermeye halımız bile yok” dedi.
Köylerinde tapulu arazilerinin bulunduğunu fakat kimseleri bulunmaması nedeniyle sahip bile çıkamadıklarını belirten Anne Tavukçu, arazileri ile ilgili tartışma ve problemler hakkında karakola ve savcılığa şikayet etmelerine rağmen bir netice alamadıklarını ifade etti.
Hayırseverlerin yardım elini uzatmasını isteyen Tavukçu, “Ben kendim için bir şey istemiyorum. Hayırsever vatandaşlar yada devlet çocuklarımıza sahip çıksın. En azından kış mevsimi öncesi bu çocuklarımın başını sokabileceğimiz sıcak bir yer yapılsın” sözleriyle yetkililere seslendi.