AK Parti Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan Kabotaj Kanunu’nun kabulünün 88. Yıldönümünde yaptığı açıklamasında, “Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK, “Denizciliği, Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız”  diyerek bizlere hedefi göstermiştir. Bu hedef doğrultusunda üzerimize düşenleri bir an önce gerçekleştirmeliyiz” dedi.

 

Candan açıklamasının devamında şunları vurguladı:

 

“Üç yanı denizlerle çevrili bir ülke olarak, denizlerimize ve denizciliğe gereken önemi vermeliyiz, denizciliği geliştirmeliyiz ve çok daha iyi noktalara taşımalıyız. Her ne kadar istediğimiz seviyede olmasak ta, son yıllarda gerçekleştirdiğimiz atılımlarla denizcilik sektörümüz ivme kazanmıştır. Hep beraber bunu daha ileri seviyelere taşımanın bilincinde ve gayretinde olmalıyız.

 

Bu duygu ve düşüncelerle, deniz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyor, Denizcilik sektörünün gelişiminde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize saygı ve selamlarımı sunuyor, bütün vatandaşlarımızın ve denizcilerimizin “Denizcilik ve Kabotaj Bayramını” kutluyorum.”

(Haber Merkezi)