Zonguldak'ta Engelliler Haftası dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. 

Zonguldak Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesince organize edilen etkinlik kapsamında, Madenci Anıtı önünde toplanan engelli vatandaşlar, valilik binasına kadar yürüdü. 


Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Sakatlar Derneği Şube Başkanı Hüseyin Şirin, burada yaptığı konuşmada, son yıllarda engellilere yönelik devrim niteliğinde gelişmeler olduğunu söyledi.


Yapılan hizmetleri takdir ettiklerini belirten Şirin, "Bizler öncelikle istihdam noktasında kamuda açık bulunan 20 bin dolayındaki boş engelli kontenjanlarının doldurulmasını, 2022 sayılı engelli maaşının bağlanmasında ailenin tüm gelirinin baz alınmamasını ve erişilebilirlik noktasında 2 yıldır sürdürülen çalışmaların daha hızlı bir şekilde sonuçlanması için gerekli atılımın yapılmasını tüm engelliler adına talep ediyoruz." diye konuştu.


Şirin, daha sonra beraberindekilerle Vali Ali Kaban'ı makamında ziyaret etti.

Kaban, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek, "Hepimiz en ufak bir kazayla veya vücudumuzdaki bir fonksiyon bozukluğuyla engelli olabilecek birer adayız. Bu nedenle, bunun ne anlamına geldiğini çok iyi bilmek durumundayız." ifadesini kullandı.