AKP Kdz.  Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır,Dünya Engelliler Haftası ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı.

Çakır,  “Hepimiz, bir engelli adayı olduğumuzu unutmadan, hep birlikte engellerimizi kaldırmalıyız. Renk, dil, din, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetilmeksizin ve fiziksel durumlarına bakılmaksızın toplumu oluşturan tüm bireylere eşit hak ve olanakların sağlanması çağdaş toplum olmanın bir gereğidir” sözleriyle başladığı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Bu anlamda; toplumsal refahın yükselmesi, yarınlara güvenle bakabilen, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşılması; engelli – engelsiz tüm vatandaşların sağlık, eğitim, ulaşım, istihdam ve sosyal haklar gibi sorunların çözülmesi ve onlara daha iyi yaşam koşullarının sunulması ile mümkündür.

 

BİZLERE DÜŞEN GÖREVLER

Engellilerin her birey gibi hayatlarını en güzel şekilde sürdürmeleri konusunda devletimize olduğu kadar, yerel yönetimlere, halkımıza ve sivil toplum kuruluşlarına da büyük görevler düşmektedir.

Özellikle engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşama katılabilmelerinin önündeki tüm fiziki engelleri kaldırmak yerel yönetimlerin çağdaş toplum olma yolunda bir asli görevi olduğunun bilincindeyiz.

Bu konuda yapılacak her türlü çalışma insanımıza ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının anlamlı bir ifadesi olacaktır.”