10. Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası, “Hepimiz Birer Mucizeyiz” sloganıyla bu yıl Alaplı ilçesinde kutlandı.

Alaplı Belediyesi ve LÖSEV işbirliğiyle gerçekleştirilen kutlama programında önce lösemili çocuklar ve aileleri Belediyeyi ziyaret etti.  LÖSEV Zonguldak İl Başkanı Zeki Erkez ve LÖSEV Zonguldak Aile Konseyi Başkanı Dilek Çimenoğlu’nun da hazır bulunduğu ziyarette, lösemili çocuklar Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu’na çiçek takdim etti. Lösemili çocuklarla yakından ilgilenen Çimenoğlu, LÖSEV’in bu etkinliklerle toplumun dikkatini çekmeye, toplumu bilinçlendirmeye, yardım ve desteğini almaya  çalıştığını belirterek, “ Bir doktor olarak, bu yıl Alaplı ilçesinde bu etkinliği yapmanız beni çok mutlu etti. Bütün lösemili çocuklarımızın sağlığını kavuşması en büyük arzumuz. Lösemi; tedavisi olan bir hastalık. Ben bu çocuklarımızın ileride çok sağlıklı bir yaşam süreceklerine inanıyorum. Ben de bu vesile ile toplumumuzun dikkatini çekmek istiyorum” dedi.

LÖSEV İl Temsilcisi Zeki Erkez de, LÖSEV’in çalışmalarını anlattı. LÖSEV’in bu etkinliğinin “uluslar arası” olduğuna işaret eden Erkez, “81 ülke ve 138 kuruluş tarafından bizim bu etkinliğimiz destekleniyor. 4 yıl Zonguldak’ta yaptığımız bu etkinliği geçen yıl Ereğli ilçemizde yaptık; bu yıl da Alaplı İlçemizde yapıyoruz. Bu etkinliklerle, lösemili çocuklarımızı mutlu etmeye çalışıyoruz.

LÖSEV Zonguldak Aile Konseyi Başkanı Dilek Çimenoğlu da konuşmasında, LÖSEV Aile Konseyi’ni daha yeni kurduklarını, bundan sonraki süreçte gönüllü aileleri tespit edeceklerini belirterek, “Biz bu gönüllü ailelerle, lösemili çocuklarımızın ailelerini ziyaret ederek onlara moral, motivasyon kazandıracağız; ihtiyaçları varsa onları karşılayacağız; eğer kabul ederlerse çocuklarını eğlendireceğiz.” Dedi.

Lösemili çocuklar, aileleri ve LÖSEV yetkilileriyle birlikte Alaplı Kaymakamlığı’nı ziyaret etti. Lösemili çocukların çiçek takdim ettiği  Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, LÖSEV’in çalışmalarını büyük bir takdirle izlediklerini ifade etti. Kaymakam Aydın Memük, çocuklara birer de kitap hediye etti.

Lösemili çocuklar, aileleri ve LÖSEV yetkilileri, Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş’ı ziyaret ederek, ziyaret programlarını tamamladılar.

Lösemili çocuklar ve ailelerine verilen öğle yemeğinin ardından, Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası etkinliklerinin öğleden sonraki bölümü kortej yürüyüşüyle başladı. Lösemili çocuklar ve aileleri ve LÖSEV yetkililerinin Alaplı Hükümet Konağı önünden başlayarak Atatürk Anıtı önünde sona eren bando eşliğindeki kortej yürüyüşüne;  Alaplı Kaymakamlı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ve şube müdürleri, öğrenciler ve öğretmenleriyle  bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de eşlik etti.  LÖSEV yetkililerinin Atatürk Anıtı’na çelenk koyması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan LÖSEV Zonguldak İl Başkanı Zeki Erkez, löseminin, çocukluk döneminde en sık görülen hastalıklarından biri olduğuna işaret ederek, “LÖSEV, yılda bir kez olsun dünya kamuoyunun dikkatini bu hastalığa çekmek ve lösemili çocukların sorunlarını dile getirip, çözüm aramak amacıyla, Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası’nı dünya çocuklarına armağan etmiştir. Bu özel hafta bugün 81 ülke, 138 kuruluş tarafından kabul görmektedir. Bu hafta ile, lösemili çocuklarımız, lösemisiz bir dünyanın umudu ile el ele vererek, barış ve kardeşlik çağrısında bulunacak, desteklerinizle seslerini tüm dünyaya duyuracaklar. Bu etkinliğin Alaplı’da yapılmasına destek veren başta Alaplı Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu olmak üzere, Alaplı Kaymakamımız Aydın Memük ve destekçilerimize teşekkür ederim.” Dedi.

LÖSEV Zonguldak Aile Konseyi Başkanı Dilek Çimenoğlu da konuşmasında, LÖSEV’in lösemi hastalığını ülkemizde sorun olmaktan çıkarmayı amaçladığını belirterek, şöyle dedi:

“1988 yılında türkiye’nin dört bir yanındaki lösemili çocuklarımıza ve ailelerine ücretsiz hizmet vermek amacıyla kurulan Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı, lösemi hastalığını ülkemizde sorun olmaktan çıkarmak, hastalığın tanı ve tedavisindeki başarı oranını yükseltmek, hastalığa karşı toplum bilincini ve duyarlılığını artırmak ve ülkemizdeki tüm lösemili çocuklara ulaşabilmek için Türkiye genelinde seminerler, kampanyalar düzenlemekte ve projeler yürütmektedir. 

Bu yıl 10.sunu “hepimiz birer mucizeyiz” sloganıyla kutladığımız lösemili çocuklar haftası ile; dünyada hızla artan lösemi ve kanser vakalarına karşı kamuoyunun dikkatini çekilmesi, kanserin önlenmesi için eğitim çalışmalarına daha çok önem verilmesi, löseminin tedavi edilebilir ancak pahalı ve çok yıpratıcı bir hastalık olduğunun anlatılması ve tedavide psikolojik desteğin en az kullanılan ilaçlar kadar etkili olduğunun vurgulanması, iyileşen çocuklarımızın normal süren hayatlarının kamuoyu ile paylaşılarak toplumsal moralinin yükseltilmesi ve lösemiden korkmamanın sağlanması, lösemili çocukların ve ailelerinin karşılaştıkları ortak problemlerin Türkiye ve dünya gündemine getirilmesi ve kalıcı çözümler üretilmesi, lösemili çocuklar ve aileleri arasındaki dayanışmayı artırmaya yönelik bir platform yaratılması, 2011 ve 2012 yıllarının kanserle savaş yılı olarak vurgulanması amaçlanmaktadır.

LÖSEV; yeni teşhis konulan lösemili çocuklara ilk aydan itibaren 5000 TL nakit sağlık yardımı, 5000 TL acil ihtiyaç paketi, 5000 TL temel ihtiyaç yardımı ve sonrasındaki her yıl da yaklaşık 5000 TL insanca yaşam yardımı yapmaktadır. Ayrıca, lösemili çocuklarımıza yurt içi ve yurt dışı gezi ve sosyal etkinliklere katılması  imkanı sunmaktadır. Sizler de, lösev’in tüm bankalardaki 0660 nolu hesap numarasından veya tüm gsm operatörlerinden 3406’a kısa mesaj göndererek, lösev’e ve dolayısıyla lösemili çocuklarımızın tedavisine katkıda bulunabilirsiniz.  Hayırsever vatandaşlarımızın katkılarıyla bu faaliyetlerini yürüten lösev’in girişimleriylye, bölgemizde de, Karaelmas Üniversitesi Araştırma Hastanesi bünyesinde Çocuk Onkoloji Servisi açılmıştır ve 20 lösemi hastası çocuğumuz şu anda bu serviste tedavi görmektedir. Bu vesileyle,  Karaelmas Üniversitesi rektörü ve yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum.

Bizler, Lösev Zonguldak Aile Konseyi olarak, lösemi hastası çocuklarımızın tedavilerine olabilecek en fazla katkıyı vermeye çalışıyoruz. Uluslar arası Lösemili Çocuklar Haftası’nın bu yıl ilçemizde ilk defa kutlanıyor olması da bizim için onur vericidir. Alaplı ilçemizdeki bu programın gerçekleşmesinde bizlere desteğin8i esirgemeyen Alaplı Kaymakamımız Sayın Aydın Memük’e, Belediye Başkanımız Sayın Dr. Nevzat Çimenoğlu’na, etkinlik programımıza  katılımlarıyla bizleri onurlandıran sizlere  ve tüm destekçilerimize teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.  “

10.Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası etkinlik programı, Alaplı Belediyesi Çaybahçesi’nde eğlence programı ile sona erdi.  Alaplı Belediyesi ve Alaplı Kaymakamlığı’nın lösemili çocuklara çeşitli hediyeler verdiği etkinlikte, halk oyunları ve animasyon gösterileriyle çocuklar eğlendirildi.