Yaşlılığın  hayatın çok özel bir dönemi olduğunu ifade eden CHP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Yaşar Balcı "Yaş lılarımız dünümüzle bu günümüz arasında, değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılara itibar göstermek bir minnet borcudur.  Yaşlılarımızın toplumla bütünleşmesi, aktif olması ve yaşama bağlı kalmalarının sağlanması gerekir" dedi.
Balcı açıklamasına şöyle devam etti: "Ömürlerinin büyük bölümünü, bu topluma ve ulusa hizmetle geçirmiş insanların, bakıma muhtaç oldukları dönemde, insan onuruna yakışır bir şekilde yaşam talep etmek en doğal haklarıdır.  Devlet halka hizmet için var olmalıdır, hükümetler, bir sınıf ve kesimin değil, bütün vatandaşlarımızın refah ve mutluluğunu sağlayacak politikalar yürütmeyi, yoksullar, bakıma muhtaç yaşlılar, çocuklar ve işsizler için özel programlar oluşturmayı, zor durumdaki vatandaşlarımıza, terk edilmiş ve kimsesizlik duygusu yaşatmamayı program olarak almalı ve sunduğu hizmetlerin her geçen gün daha mükemmel hale getirilmesini sağlamak öncelikli hedefi olmalıdır. Bu gün onlara reva görülen,  yaşlı emeklilerimizin maaş kuyruklarında çile çekmesi dahası hastalanıp ölmeleridir.  Birçoğu yoksulluktan sokak köşelerinde dilenme noktasına kadar gelmiştir.  Oysaki yaşlılarımıza daha iyi yaşama koşullarını sağlayabilmek. Onların sorunlarına sahip çıkmak insanlık ve yurttaşlık görevidir.
Unutmamalıyız ki bir gün hepimiz yaşlanacağız. Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu; o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken, tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin, geleceğe güvenle bakmağa hakkı yoktur." demiştir.