Çaycuma TSO Başkanı Rifat Sarsık darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada “Ülkemize ve milletimize karşı girişilen bu darbe girişimini tanımıyoruz. Hain ellerin halkın elleriyle seçilmiş hükümete karşı darbe yapması kabul edilemez.” Dedi.

Sarsık açıklamasına şu ifadelerle devam etti:
“Halkımız milli iradeye uzanan elleri sokağa çıkarak kırmasını bilmiştir. Böylece milletimiz darbecilere geçit vermemiştir. Milletimizin itidal ve duyarlılık içinde darbe girişimini engellemesi demokrasimiz adına çok önemlidir. Biz de iş dünyası olarak her zaman hükümetimizin yanındayız. Demokrasi dışı eylemleri ve darbe girişimlerini asla kabul etmiyoruz. Vatandaş olarak milli iradeye sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Milli iradeyi yok sayarak demokrasimizi yıkmak isteyenleri de şiddetle kınıyoruz.

Bu konu sadece hükümet değil, devlet ve ülke meselesidir. Demokrasiye sahip çıkan halkımızın duruşunu kutlamak gerekir. Çünkü halkımız bu duruşuyla yapılan girişimin siyasi parti meselesinden çok ülke meselesi olduğunu ortaya koymuştur. Türk milleti olarak her türlü darbe girişiminin karşısında olmalı, demokrasimizi savunmalıyız. Türk iş dünyası olarak devletimizin ve milletimizin yanındayız. Demokrasiden yanayız. “