Kdz. Ereğli ilçesi AK Parti İlçe Başkanı M. Fatih Çakır, Esnaf olmadan, millet olmayacağını belirterek, "Seçimler gelir geçer, seçimler bittiği zaman hepimiz kardeşiz. Kdz. Ereğli'ye birlikte hizmet etmemiz lazım. İhtiyaçlarımız ortaktır, hastanesi, okulu, yolu, istihdam, işsizlik hepimizin ortak konularıdır" dedi.

Çakır, Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel’i makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

ESNAF OLMADAN MİLLET OLMAZ

Esnafın her zaman yanında olduklarını kaydeden Çakır şu görüşlere yer verdi:

"Geçen dönem çıraklık dönemimizdi, bu dönemin daha ustalıklı bir dönemimiz olması gerektiği inancındayım. Arkadaşlarımızla birlikte Kdz.Ereğli'de kalıcı hizmetler yapmanın gayreti içerisindeyiz. Bununla ilgili esnaflarımızı ziyaret edelim, Kdz.Ereğli'nin sıkıntılarını birlikte değerlendirelim istedik. Ankara'ya milletvekillerimize taşımamız gereken, Belediye Başkanımızla istişare etmemiz gereken konular olduğu zaman her zaman sizin yanınızdayız. Esnaf olmadan millet de olmaz, hizmet de olmaz.

Kdz.Ereğli'nin esnafı bizim için kıymetlidir. Sağ olsun sayın vekilimizin gayretleri var Ankara'da uğraşıyor, Belediye Başkanımız Kdz.Ereğli'yi derleyip toparlıyor.Bizler de her zaman onların yanındayız. hep birlikte. Seçimler gelir geçer, seçimler bittiği zaman hepimiz kardeşiz. Kdz.Ereğli'ye birlikte hizmet etmemiz lazım. İhtiyaçlar ortaktır, hastanesi, okulu, yolu, istihdamı, işsizliği hepimizin ortak meseleleridir. Ondan dolayı sizinle dertleşmeye geldik. Esnafımızın durumu nedir, nasıl bir katkı koyabiliriz diye. Sizlerin daha iyi koşullarda olması hepimizin dileğidir."

 

OSB ŞU ANDA DOLMUŞ DURUMDA

Belediye seçimleri öncesinde halka üç konuyu söylediklerini, bunların başında istihdamın çözümü için Organize Sanayi Bölgesi (OSB)'nin başta geldiğini vurgulayan Çakır "OSB'de şu anda yerler dolmuş durumda ama yeni başlayacaklar var, yeni yer alanlar var. Bunların bir an önce işyerlerini tamamlayıp istihdama dönüşmelerini diliyoruz. OSB ile alakalı 2015 yılında 400­500 kişilik bir beklentimiz var ama biliyorsunuz Kdz.Ereğli'nin birikmiş sorunları, birikmiş işsizleri var. Benim öngörülerim 4 bin 500­5 bin civarında işsizimiz var. Bunların bir kısmı geçici işler için gurbete gidiyor, bir kısmı da burada geçici işlerle bir çözüm arayışında. Tabii iş bulanlar var, bunun yanında sıkıntıları olan var" dedi.

 

KDZ. EREĞLİ’NİN ORTAK DEĞERLERİDİR

Bunun yanında küçük esnafı hareketlendirmek için üniversite projesinin önemine dikkat çeken Çakır şunları söyledi: "Sayın milletvekilimiz Ercan Bey bu konuyla yakınen ilgileniyor. Başbakanımıza iki kez bunun dosyası verildi. Biri Karadeniz bölgesi milletvekili toplantısında, diğeri de grup toplantısında ilettiği bir dosyadır. Bunun yanında biz bakanlarımıza ve milletvekillerimize görüşmeye gittiğimizde bunu istiyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki hafta Sn. Rektörümüzü ziyaret edeceğiz. Katkı koyma adına. Bu Kdz.Ereğli'mizin ortak değeridir. Sanayi odası, Esnaf Kefalet, Belediye, siyasi partiler hep birlikte. Çünkü bu hepimize hitap ediyor. Bunun yanında Eğitim Müdürlüğü bölgesinin bulunduğu alanın, Erdemir'in bulunduğu alanın ya üniversite, ya şehirle kullanıma açılmasını istiyoruz.

 

"GÜMRÜKTE YENİ TAHSİSLER AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ"

Gümrükte yeni tahsisler açmaya çalışıyoruz. Bir tanesi nakliye ve depolama sektörünü geliştirmek. Mesela buradan Bolu'ya Ankara'ya yemler nakledilemiyor. Gümrüğe gelemiyor. Burada bir Gıda Kontrol Birimi yok. Gümrükte Tarım Bakanlığı'nın bir yeri olması lazım ki bunlar kontrol edildikten sonra devam etsin. Yani bu nedir? Böyle bir rapor çıkarttığımız zaman Ankara'ya, o bölgeye gidecek tonlarca yem sanayi, gıda, tarımla ilgili sanayi var. Bunun yanında Gebze Dilovası, İstanbul Haydarpaşa'ya giden bizim bölgemize inebilecek nakliye işleri var. Depolamayı da geliştirebilecek. Bunların gelmemesinin nedeni Gümrük Bakanlığı'nın tahsislerinin açılmaması. Böyle bir talep de olmamış. Yeni tahsisler koyarak gümrükteki hareketlenmeyi sağlamamız lazım."

 

"EREĞLİ DEVREK YOLU OLMAZSA OLMAZIMIZ"

Tezel'in ifade ettiği Tersaneler bölgesindeki limanla ilgili çalışmaların sürdüğünü ama mevzuatların çok ağır işlediğini ifade eden Çakır bu konuda şu görüşlere yer verdi; "Ereğli Devrek Yoluyla alakalı olarak da eski bayındırlık bakanımızdan da destek istedik.. Ereğli Devrek yolu bizim olmazsa olmazımız. Çünkü gelişmiş yer olan Ereğli'mize yazın hem gezi amaçlı, hem sağlık turizmi amaçlı geleceklerdir. Şimdi bakıyorum Devrekli hastalarımız Bolu'ya gidiyor. Kdz.Ereğli'de göz hastanemiz var, iki özel hastanemiz var, çok iyi bir devlet hastanemiz var. O yollar yapıldığı zaman Ereğli yeni bir nüfusu da kazanmış gibi olacak. Kdz.Ereğli bölgenin en güzel ilçesi. İnsanlar yazın buraya gelecek. Sahilde gezecek, o yol kısalınca Çaycuma'sı, Gökçebey'i de gelecek. Bu yolun hem ekonomik katkıları var, hem sosyal ve siyasal katkıları var. Ben Zonguldak'ta bazen espriyle karışık ‘Devrek yolu tamamlanınca Zonguldak'ın siyasetini biz tayin ederiz,' diyorum. Zonguldak'ın üç ağır topu Kdz.Ereğli, Devrek Alaplı olmuş oluruz" dedi.

 

TEZEL, “EREĞLİ’NİN UFKUNUN AÇILMASI LAZIM”

Kdz. Ereğli Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, ziyarette yaptığı konuşmada Çakır'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. AK Parti İlçe Yönetiminin 23 Kasım 2014'te Kdz.Ereğli'ye yakışan bir genel kurul ile güven tazelediğini ifade eden Tezel, açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi; "Bir önceki dönemin tecrübeleri ve başarılarıyla yeni dönemde, belediye başkanı ve milletvekilimizle birlikte Kdz.Ereğli'nin ufkunun açılması için sizlere büyük görevler düşüyor, yeni dönemde bunların üstesinden geleceğinize inanıyoruz. Biz bu anlamda sizin destekçiniziz. Ziyaretiniz aynı anda bizim açılışımız gibi oldu. Daha yeni yerleşiyoruz. Kdz.Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinin merkezi, esnafımıza daha iyi hizmet verebilmek, esnafımıza yakışan, kentimize yakışan güzel bir yer olması babında iç görünüşünü, Çalışma ortamını ve dış görünüşünü yeniledik. Yeni geldik, siz bizim ilk ziyaretçimizsiniz. Sizlerle açılış yapmış olduk. Tadilattan sonraki yerimiz Kdz.Ereğli'deki esnafımıza hayırlı olsun"

 

"ACİLEN FAKÜLTEYE İHTİYAÇ VAR"

Ziyarette ilçe ekonomisi ve ilçe esnafının durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tezel şöyle devam etti: "2008 yılında yaşanan kriz Kdz. Ereğli'yi derinden etkiledi. Tersanelerimizin bu duruma düşmesinin nedenlerinden biri bu. Erdemir'in özelleşmesi, işçi sayısının azalması mutlaka hepimizi etkiledi. Erdemir kar etmek için kendine göre doğruyu yapıyor. Bizim ne yapmamız gerekir, Kdz.Ereğli'nin kalkınması için ne yapabiliriz, onun üzerinde tartışabiliriz. Gördüğümüz kadarıyla etrafımızdaki iller üniversiteleriyle hızlı gelişiyor. Hastane yerimizin acilen bir fakülte olması için, seçimden önce bunun sözünü almamız gerekir. Yazışmaları yakından takip ediyoruz. Bir yer tahsisi var. Toki'nin. Hastanenin yeni yerine taşınması esnaf için iyi olmadı diyorlar ama hastanenin oraya gitmesiyle, adliyenin öbür tarafa gitmesiyle şehir merkezi önemini koruyor. Belki yirmi esnaf çarşıdan gidecek ama yerine mutlaka yeni esnaflar gelecek. Suni kira yükselmeleri düşecek, belki olması gereken yere oturacak Bizim acilen Kdz. Ereğli'de istihdamı arttıracak ne yapabiliriz? Öncelikli olarak fakülteye zaten ihtiyacımız var. Gençlerimiz şehir dışına gidiyor. Şehir dışına gideceklerine şehir dışından bize gelsinler. Onların her biri asgari ücretli bir işçi sayılır. Bizim acilen o fakülteye ihtiyacımız var."  Tezel ayrıca son olarak tersaneler bölgesindeki yerin liman olarak kullanılmasının hem Ereğli, hem de bölge iller açısından önemine değindi.