CHP’nin kayyum ilçe başkanı İsmail Fota, ilçe binasında adaylığını açıklayan Sertan Ocakçı’ya sözü vermeden önce “şu anda 5 aday gözüküyor ama sanırım üç adayla seçime gideceğiz. Başarılı bir kongre olmasını istiyoruz.” Dedi.

Sertan Ocakçı’nın konuşması şöyle:

Renkli bir konuşma yapmayacağız. Sohbet tarzı bir konuşma yapacağım. Ben, Şerif Sertan Ocakçı. Yüksek mimarım. CHP iki dönem ilçe başkanlığı 2 dönem kurultay delegeliği, belediye meclisi üyeliği  ve grup sözcülüğü yapmış biriyim. Ailem Kestaneci ve Kırmacı’dan. Ereğli’de doğdum ve büyüdüm.

Bütün partililerim beni evlatları yerine koyduğu iki dönem ilçe başkanlığı yaptım. İki kongre kazandık çünkü onların desteğiyle oldu. İstifa sürecinden sonra bazı anlaşmazlıklar yaşandı ve halen daha devam ediyor. Fakat işin aslı öyle değildir. Bildiğiniz üzere istifa sürecini dikkate alırsak, ben bir kalp krizi geçirdim ve üç gün sonra da ameliyat oldum. Ve sağlık durumum kötüyü gittiği sürece, seçim sürecinde faydalı olamayacağımı anladım. Belediye başkan adaylığım daha sonraki süreçte. Sağlık durumumdan dolayı istifa ettim. Bu istifanın beraberinde çok çok sıkıntılı günler yaşadım. Bazı eleştiriler ki haklı da olabiir. Yaklaşık 4 ay sonra da annemi kaybettim. Sekiz ay içinde kalp ameliyatı ve vefat olayı yaşandı. Hastalığımda ve ameliyatımda gözlerimi açtığımda 758 mesaj gördüm.  Öyle güzel insanlar biriktirmişim ki, hepsine Allah razı olsun diyorum.

Şimdi herşey geride kaldı. Daha genç ve diri olarak karşınızdayım. Delegelerim,. Tabanımın ve sokaktaki vatandaşların isteğiyle buradayım ve olmaya da devam edeceğim. Örgütüm, tabanım CHP burada olmamı istediği sürece onları kırmayacağım.

Bu elimi tutmak isteyenlerle CHP’nin bayrağını bir kademe daha yükseğe çıkaracağım.

CHP’nin hiçbir üyesini ayırt etmeden bir beş sene geçirdik. Belediye meclisinde AKP iktidarına diz çöktüren 14 arkadaşınızdan biriyim. Biz AKP iktidarı ile çatıştık. Dört yıl iş yapmadım. CHP ilçe başkanı belediyede iş yapıyor dedirtmemek için.  Suyu yüzde 30 indirdik. Kent meydanına cami yapacağım diyen imama dava açan meclis üyeleri olduk. Çengelköy imamının karşısında adaletle işi başardık.

Şimdi kampüs konusunda Ereğli halkını sahip çıkmaya çağırdık. Muhalefet işte bunun için var. Bu işte azıcık da olsa katkım var.

İktidar partisinin belediye meclisinde encümen seçimlerine aldık. Bu tarihte ilk defa olmuştur.

Toplumsal olaylara da tepki verdik, madencinin, işçinin yanındayız. Mağdur ve mazlum olan herkesin yanında olduk. Olmaya da devam edeceğiz.

İlçe başkanı olmak zordur. Gerçekten zordur. Yaşamayan bilmez. Gece aranırsınız ve kalkar koşarsınız. Öyle telefonu kapatmakla olmaz.  Vatandaş işte bu durumda partim bana sahip çıktı der.

Çok değerli adaylarımız var. Ali Abi var. Belediye Başkanımızın eşi var. Her aday değerli. Başarılar diliyorum. CHP olarak belediyeyi geri aldık. Halk belediyenin CHP tarafından yöneltilmesini istemiş.

Kongreler tabi ki sancılı olur. Ama Salı günü akşamı kongre biter. Kolkola gireriz. Biz yenilikçi CHP’liyiz.  CHP kongresinden kavga isteyenlere sesleniyorum, buradan size ekmek çıkmaz. Kongre salonu da bayram havasında olacak. Kongre delegenin özgür iradesi ile kazanılmalıdır. CHP  delegesi baskılara boyun eğmez.

İki adayımdan beklediklerim var. Delege listesine baktığımızda üzüntüyle karşılaştığım olaylar var.  Bazı isimleri delege seçimlerinden sonra kaybettik. Ölenlere rahmet diliyorum.

Hastalıkla mücadele eden delege arkadaşlarımız var. Hepsine şifalar diliyorum. 

CHP’nin üzerinde kimse yoktur.”