Kdz.Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal’ı, ETSO Başkan adayı Özcan ziyaret etti. Uysal, ziyarette konuşmasında, Oda seçimlerine aday olan her adaya eşit uzaklıkta olduğunu söyledi. Özcan ve ekine teşekkür eden Uysal, şöyle dedi: "Ereğli’ye katkıların olabilecek son derece nitelikli birliktelik yakalamışsınız. Sizi tebrik ediyorum. Seçim ertelense de o günler çabuk geliverir. Siz, bu birlikteliğinizi bozmayın. Ereğlimizin bir ve beraber hareket etmeye ihtiyacı vardır. Önümüzdeki seçimlerde kaç aday çıkar onları bilmiyorum ama biz her adaya eşit uzaklıktayız. Bizim tarafımız olmaz. Bunu sizinle paylaşmak isterim. Ereğli’ye katkı veren herkesin yanındayız.”

 

"GÖVDEMİZİ KOYDUK"

Özcan ise yola çıktığı ekip arkadaşlarını tanıtmasının ardından yaptığı konuşmada, ilçenin ekonomik sorunlarını iyi bildiklerini öne sürerek, “Ereğli’nin ekonomik sorunlarına, her zaman hassas yaklaştığımızı hissettirmek için sizi ziyaret ettik. Varlığımızı inşallah görüyorsunuzdur. Kardeşlerim (ekip arkadaşları), bu yola gerçekten bırakın el ya da başlarını bu taşın altına gövdelerini koydular” dedi.

 

TERSANELER ÖNERİSİ

Tersanelerin canlandırılması için öneri getiren Niyazi Özcan, öneriye ise Uysal’ın önderlik yapmasını isteyerek şu sözlerle konuştu:  “Tersaneci arkadaşlar ile beraber çok büyük bir mücadelenin içine girdim ama takdir edersiniz ki şu an Belediye Limanı da bakımdadır. Ereğli’nin bazı tersaneleri açılıyorsa, açık denizlere açılıyorsa, buralarda liman boşaltma yapılabiliyorsa bence, tersanecilere ‘5 yıl süre’ gibi özel bir madde koyarak bu tersanecilerin limanını biran önce açmakta fayda vardır. Çünkü burada 2500 kişi için ‘sizin için özel bir izin aldık. 5 yıl içinde 2500 işçiyi bulduğunuz takdirde bir 5 yıl daha süre veririz’ deriz. Sonrasında ise ‘asli görevinize geri dönersiniz’ diyerek tersaneleri harekete geçirebiliriz.  Seçime (ETSO) yaklaşık 6 aylık bir süre var. Biz bunu ‘beklemeyelim’ diyoruz. Sizin de önderliğinizde olsun, sizde buna bir el atın. Tersaneler bölgesinde, hızlı bir şekilde yükleme ve boşaltma operasyonunu becerebilirsek, Ereğli için acil olarak bunu katabilirsek çok büyük bir fayda sağlamış oluruz.”

Uysal, diğer önerileri de dinlediği toplantı yaklaşık 45 dakika sürdü.