İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle hayata geçirilen “Ailemin ve ülkemin trafik polisiyim” kapsamında, ailelerine polislik yapacak çocuklarının eğitimine, Ankara’dan sonra Kastamonu’da da başlanıldı.
İçişleri Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ve ilköğretim okulu öğrencilerine trafik bilinci aşılamak amacıyla Ocak ayında başlatılan ,”Ailemin ve ülkemin trafik polisiyim” projesi Kastamonu’da renkli görüntülerle start aldı. Kastamonu’da Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri önceki gün Gazipaşa İlköğretim Okulu’nda küçük öğrencilere, okullarında trafik kuralları hakkında ders veren polis amcaları sonraki aşamada ise okulun bahçesinde öğrencilere trafik kurallarını anlattı. Kurallara uyulması ve uyulmaması durumlarında yaşanacakları uygulamalı olarak olarak anlatan polisler, emniyet kemerinin takılması ve açılmasını da gösterdi. Trafik polisleri,  araba kullanan anne ve babalarının uyması gereken kuralları da detaylı olarak anlatırken, öğrencilerden velilerini de kurallara uyması için uyarmalarını istedi.
Hızlı giden araçların aniden durması gerekeceğini belirten ve uygulamalı gösteren polisler, küçüklerin otomobillerde arka koltukta oturmaları konularında uyardı. Polis amcalarını can kulağıyla dinleyen çocuklar, polis otosu ve motosikletine binmek için birbirleriyle yarıştı. Öğrenciler, polis oto ve motosikletlerine binen öğrenciler, trafik kurallarına uyulması bagajda yolculuk yapılmaması gibi konularda ders aldıklarını, artık kendilerinin bu kurallara uyacaklarını, uymayan ailelerini de uyaracaklarını ifade etti. Gazetecilere bol bol hatıra pozu veren öğrenciler, eğitimlerin tamamlanmasının ardından ailelerinin içerisinde trafik polisinin yetkilerine sahip olacak. Uygulama ile kendi adlarına düzenlenmiş, resimli kimlik kartlarına sahip olacak öğrenciler, trafikte gördüğü yanlışlar için velilerini uyarabilecekler.
Öte yandan bazı öğrenciler ise, polisin anlattıklarını dinleyen arkadaşlarının aksine polis amcala-rının bahçelerine koydukları trafik levhaları ile gönüllerince oynadı.