Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde çalışan Diş Hekimi ve Yardımcı Sağlık Hizmetlerinde görevli sağlık çalışanlarına insan maketi üzerinde teorik ve uygulamalı olarak Temel Yaşam Desteği Tekrar Eğitimi verildi.

 

Sağlık Bakanlığı'na bağlı Zonguldak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Eğitim Salonunda düzenlenen eğitimi İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Acil Sağlık Hizmetler Şubesi Müdürü Barış Fidan, tarafından verildi. Eğitimde özellikle Ağız Diş Sağlığı Merkezleri'nde karşılaşılan vakalar üzerinde duruldu. Diş hekimlerinin çoğunlukla, korkudan bayılan hastaların tansiyon düşmeleriyle kanamalarda ilk yardım ile ilgili sorular soruldu. Ağız Diş Sağlığı Merkezi hekimleri ve yardımcı sağlık hizmetlerinde görevli sağlık çalışanlarına, sinevizyon sunumu ve maket üzerinde uygulamalı olarak eğitimler verildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dr. Emre Erbaycu ise, Bu tür eğitimler personelimiz açısından çok önemlidir. Eğitimlerde, diş tedavisi sırasında hastalarımız korku, panikle heyecanlanarak zaman zaman bayılabiliyor. En azından personelimiz bu tür eğitimler ile daha eğitimli oluyor diye konuştu.