"Bir çocuğa bilgisayar, cep telefonu almak, 'al kendi başına git, biz de kendimize vakit ayıralım' demektir. Bu anlamda velilerimizin çocuklarıyla biraz daha nitelikli vakit geçirmek, alıp çocuğunuzla bir aktivite yapmak, gezmek, tarlaya gitmek, tarihi bir alanı görmek, deniz kenarına gitmek konusunda biraz daha ilgiye ihtiyacımız var"

 

 

Kdz.Ereğli'de yeni eğitim-öğretim yılı başlaması dolayısıyla Ereğli İlkokulu'nda tören düzenlendi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, törende yaptığı konuşmada, geleceğin Türkiye'sinin gençlerden çok şey beklediğini söyledi.

 

"ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"

Gelecekte Türkiye'nin dünyada söz sahibi, gelişmiş on ülke arasına gireceğini belirten Çorumluoğlu, "Oturarak, vaktimizi boşa harcayarak bu söylediklerimizi yapamayız. Onun için çalışmalıyız. Atatürk ilkelerine bağlı bir Atatürkçü olarak, İslam dinine bağlı dinini öğrenen bir fert olarak ve geleceğin dünyasında Türkiye'nin damgasını vuracak iyi bir ülke yaratmak için çok çalışmalıyız" dedi.

 

ZAMAN KAVRAMI

"Bazı şeyleri yarına bırakmadan, bugün için çok çalışarak üreterek, hem şahsımızı hem yöremizi hem ülkemizi istediğimiz noktalara getirmek için çaba sarf etmemizi, bu zaman darlığını dikkate aldığımızda daha net görebiliyoruz" diyen Çorumluoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

 

VELİLERE SESLENDİ

"Bu tarih itibarıyla çocuklarımız bize emanet. Eğitim öğretimde tek başına okulun, öğretmenin, idarecilerin bir şey vermediğine inanan bir kişiyim. Bunu üçlü bir sacayağına benzettiğimizde, bunun bir ayağı biziz. İdareyiz, okul müdürleri, öğretmenler ve hizmetlisinden en üst yöneticisine kadar budur. Sacayağının ikinci kısmı velilerimizdir. Ne yazık ki son zamanlarda velilerimizden bu yönde biraz daha çaba sarfetmeleri gerektiğini beklediğimizi söylemekten üzüntülüyüm. Son zamanlarda velilerimizle konuştuğumuzda bize şunu söylüyorlar. Ben çocuğumla ilgileniyorum. Peki ne yapıyorsunuz? Ben bilgisayar aldım, telefon aldım çocuğumla ilgileniyorum diyor. Aslında çok fazla da çocuğunuzla ilgilenmiyor, kendinizle ilgileniyorsunuz. Çünkü bir çocuğa bilgisayar, cep telefonu almak, al kendi başına git, biz de kendimize vakit ayıralım demektir. Bu anlamda velilerimizin çocuklarıyla biraz daha nitelikli vakit geçirmek, alıp çocuğunuzla bir aktivite yapmak, gezmek, tarlaya gitmek, tarihi bir alanı görmek, deniz kenarına gitmek konusunda biraz daha ilgiye ihtiyacımız var.

 

OKUL MÜDÜRLERİ VE ÖĞRETMENLERE ÇOK ŞEY DÜŞÜYOR

"Fiziki anlamda binalarımız çok güzel. Bu binayı da çok beğendim. Güzel, bakımlı bir okul edası var. Ama içinde nitelikli bir eğitim vermek anlamında bütün iş bizlere düşüyor. Eğer buradaki çocukları iyi yetiştirebilirseniz, geleceğin Türkiyesi’ni iyi yetiştirirsiniz. Bu açıdan bizim çaba sarf etmemiz gerekiyor. Görev yaptığım yerlerde bugüne kadar okullarımızla oldukça fazla birlikteliğim oldu, okulları çok fazla ziyaret ettim, öğretmenlerimizle çok toplantı yaptım. Burada da bu devam edecek. Bir hafta, on gün içinde okullarımızı sık sık gezeceğiz, inşallah buradaki eksikleri de hep birlikte gidereceğiz.

 

ÖĞRENCİLERE SESLENDİ

Sevgili çocuklar, sizlere güveniyoruz, Kanuni’nin, Fatih’in torunları olarak sizlere güveniyoruz. Kapımız, bizden istekleriniz için her zaman yanınızda olmak için size açıktır. Umarım güzel bir eğitim öğretim yılı geçireceğiz. Karadeniz Ereğli’sindeki görev süremin hayırlı olacağını düşünüyorum. Buraya geldiğim iki günlük süre içinde ilçenin son derece güzel, gelişmiş, sempatik bir ilçe olduğunu görmekten büyük mutluluk duydum. Çalışma arkadaşlarımızla beraber sadece eğitimde değil, Ereğli’deki her alanda sizlere hizmet etmekten büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum.”