Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Opr.Dr.Hüseyin Uysal, Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Ereğli Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Hikmet Tezel, Kdz.Ereğli Madeni İşler ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atilla Akar, Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, Pazarcılar Esnafı ve Tekel Bayileri Odası Başkanı Fehmi Taşkın, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Murat Cebesoy, Marangozlar, İnşaat, Mobilya Ağaç İşleri ile Uğraşanlar Odası Başkanı Metin Yüksel, Bakkallar Manavlar Odası Başkanı Aydın Uzun, Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası 2. Başkanı Mustafa Gündüz’ün katıldığı toplantıda yapılan ve yapılması hedeflenen projelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Ereğli Devlet Hastanesinin eski binasının da içerisinde yer alan arazinin Bülent Ecevit Üniversitesine tahsisi başta olmak üzere terminalin taşınma sürecinden yeni projelere kadar pek çok konuda açıklamalarda bulunan Uysal’ın sözleri şu şekilde:

 

“KAVGA, HUZURSUZLUĞUN SONU FELAKETTİR”

Nerede olursa olsun bir yerde birliktelik ve huzur var ise oralarda refah, nerede kavga ve huzursuzluk varsa ise oranın sonunu da felaket bekler.

 

ÜNİVERSİTE KAMPÜSÜ

Ereğli Devlet Hastanesi eski binalarının da bulunduğu arazinin Bülent Ecevit Üniversitesine tahsisi konusunda, ben her ortamda, ‘emeği geçenlere katkı verenlere hatta evinde dua eden herkese teşekkür ediyorum’ dedim. Artık şunu öğrenmemiz gerekiyor, üniversite kampüs olayı buraya kazandırıldığında Ereğli kazanır. Kişiselleştirmeyelim bunu artık, önemli olan çorbada tuzu olmak. Bu konuda herkesin katkısı da vardır, ondan dolayı da herkesin çorbada tuzu vardır.

 

“SÜRECİ EN İYİ BİLEN BENİM”

Bu süreci en iyi bilen benim. YÖK’den, Rektörlüğe, Sağlık Bakanlığına kadar tüm yazılar belgeler bende var. Dışarıdan görüldüğü gibi hemen olmuş bir iş değil. İnsanlarda toplumlarda hayal ettikçe var olurlar, hayallerini sürdürdükleri müddetçe varlıklarına devam ederler ve hayallerinin büyüklüğü ölçüsünde ilerlerler. Üniversite kampüsü bir hayaldi, hayalden başladı fakat toplum bunu o kadar sahiplendi ki işte vizyon dediğimiz olayda budur. Toplumlar fikrin arkasında durup sahipleniyor ise bu artık gerçekleşir.

 

“HALKIN DÜŞÜNDÜKLERİNİ

HAYATA GEÇİRMEK GÖREVİMİZ”

Çünkü bizim özellikle yönetim kademesinde olan insanların örneğin ben Belediye Başkanı olarak halkın düşündüklerini hayata geçirmek görevimiz var. Bizler de bunun için çalıştık, Allah nasip etti kampüs de geldi. Üniversite bir şehrin, ilçenin kurulması gereken ön önemli kurumlardan bir tanesi. Çünkü ne yaparsak yapalım eğer biz günümüz şartlarında yarıştan geri kalmak istemiyorsak, nitelikli insanlar yetiştirmemiz lazım ki bunlar da üniversitede olur. Üniversite sadece eğitim veren bir yer değil o yerin kültürüne, ekonomisine, bilimselliğine de katkısı olur.

 

“AİLENİZDE BİLE EĞİTİM ÖNCE GELİR”

Ailenizi düşünün, bir ilçede, şehirlerde yol, su, hastane bunlar önemli alkışlanacak yatırımlardır ancak eğer sorarsanız birini tercih et derseniz tercih edilecek tek şey vardır eğitim alanındaki yatırımlar. Ailenizde de aynıdır çocuklarımız için eğitim konusuna daha fazla ağırlık veririz. Biz üniversite kampüsüne sahip olmanın verdiği mutluluğu yaşayalım ve bundan sonraki adımları atarken de destek verelim, el birliği ile sahip çıkalım.

 

GÜLÜÇ KÖPRÜSÜ-KEPEZ ARASINDAKİ DURUM

Geçtiğimiz hafta Karayolları Kastamonu Bölge Müdürlüğümüzden projeyi çizen arkadaşlarımız geldiler. Milletvekilimiz Faruk Çaturoğlu ile birlikte bu yolları gezdik. Cep olması gereken yerler tespit edildi, işaretlendi. Oradaki sorunu çözüyoruz. Kazaların olma sebebi ceptir. Dosya olarak bunları verdim, tabi bunları verirken de biz, ‘dosyamızı aldık gidiyoruz’ demiyoruz. Önemli olan işi bitirmek. Gülüç ile Kepez arasındaki alanda bu düzenlemelere gidilecek.

 

TERMİNALİN DURUMU

Terminali teslim aldık. Hergün de orada 3 güvenlik terminali bekliyor. İhale hazırlıklarımız da tamam, teorik açıdan belediyede dosyamız da hazır ancak 10 gündür buradan araçlar nasıl dönecek ne olacak, aylardır buna çalışıyoruz. Biliyorsunuz Devlet Hastanesi taşındığında Ömerli tarafında kazalar olur, ‘biz bunu açıklayamayız’ dedik. Buradaki kazalar olmasın diye de bir kavşak çalışması yapıldı. Görüşmelerimiz devam ediyor, burası çok önemli olduğunu söyledim, gerek karayolları, gerek belediyemiz gerekse müteahhit firma buraya çözüm bulun. Bizim bunun ile birlikte kenetlenen projelerimiz var bunu çözmez isek bazı şeyler adım adım domino taşı gibi öteleniyor, ötelenmemesi için bizim için terminal projesi son derece önemli.

 

“GECİKME SEBEBİMİZ…”

Gecikme sebebimiz otobüs ve dönen araçların emniyetini sağlamamız için bir kavşak çalışması veya da başka öneriler varsa onları değerlendiriyoruz. Merak etmeyin terminal konusu sıcak gündemimiz deriz ya hergün sabah akşam neredeyiz diye konuştuğumuz bir mevzu.

 

“ULAŞIMDA MASTER PLANI”

Ereğli’nin ulaşımda master planını yaptırmamız lazım, eğer bilimsel çalışmaz isek yanlış kavşaklar yanlış durak çalışma yapılabilir. Bundan dolayı ulaşımda master planı son derece önemlidir. Ereğli’de her alanda projelerimiz var ve bunların hepsi en kısa zamanda bitecek.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)