Kdz. Ereğli’de bayram törenleriyle ilgili karışıklık devam ediyor. Hem sahil yolunda ve hem de Devrim Bulvarı bazı bayramlara ayrı ayrı ev sahipliği yapıyor.

 

Kdz. Ereğli’de trafik ulaşımını da engelleyen uygulamalar bayram tören alanları konusundaki karışıklık nedeniyle tuhaf bir şekilde sürüyor.

Atatürk Anıtı ve çevresindeki bayram törenleri iki ayrı yerde bayram tarihlerine göre değişken bir şekilde gerçekleştiriliyor. Şöyle ki; 30 Ağustos Zafer Bayramı ile 18 Haziran Kdz. Ereğli’nin Kurtuluş Günü törenleri Devrim Bulvarı’nda, diğer bayram törenleri ise sahil yolunda yapılıyor. Sahil yolundaki bayram törenleri nedeniyle trafik akışı Orta Camisi üzerinden verilince kent merkezinin trafiği kilitleniyor. Devrim Bulvarı’nda yapılan törenlerde ise sahil trafiği kapatılmadığı için trafik işkencesi yaşanmazken, bayram daha derli toplu bir şekilde kutlanıyor. Kaymakamlık ve belediyenin bu karmaşaya son veren bir adım atarak, bayram törenlerinin tümünün Devrim Bulvarı’nda yapılmasını karara bağlaması ile hem her bayram bir başka alanda bayram kutlaması karmaşasına son verilecek hem de trafik işkencesinin yaşatılmasının önüne geçilecek.