Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu ve Yönetim Kurulu, CHP Merkez İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek ile İlçe Yöneticileri tarafından çiçeklerle karşılanan GMİS Genel Başkanı Muslu ve Yönetim Kurulunun ziyaretinde GMİS Genel Başkan Yardımcısı Dursun Oğuz, Genel Sekreter Taci Alkaya, Genel Mali Sekreter Muharrem Sarıçam, Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Osman Tutkun ve Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş hazır bulundu.
Ziyarette konuşan GMİS Genel Başkanı Ramis Muslu, "Toplu sözleşme sürecinde bizlere destek olan herkese ve CHP'ye teşekkür ediyoruz.
Toplu sözleşmemizde işçi arkadaşlarımızın isteklerini tam anlamıyla karşılayamadık. Bildiğiniz gibi, Başbakanımız her ne kadar teğet geçti dese de küresel kriz ülkemizi de etkiledi. Ülkemizde, sendikalı-sendikasız çok sayıda işçi işinden oldu" dedi.
Muslu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Hem Zonguldak'ta hem de Türkiye'de TTK'nın zararları konuşuluyor. Ne yazık ki bu sadece kamuoyu önünde değil aynı zamanda toplu sözleşme masalarında da konuşuluyor ve önümüze getiriliyor. Artık biz bu klasikleşmiş zarar söylemlerini istemiyoruz.Biz çalışmak ve üretmek istiyoruz. Bunu yaparken de emeğimizin karşılığını almak istiyoruz.
Sorunlarımızı çözmek için siyasi partilerimizle de bir araya gelmeye, tartışmaya ve birlikte çözüm aramaya, birlik beraberlik içinde devam edeceğiz.
TTK Genel Müdürlüğü'nün yapmış olduğu teknik çalışmalar sonucu Hazine'den 900 civarında yan sanatlar için işçi talebi var.  Bundan sonra hep birlikte, siyasi partilerimizle, milletvekillerimizle birlikte TTK'yı yaşatmak ve daha iyi yerlere getirmek için çalışmaya, mücadeleye devam edeceğiz.TTK'yı savunmak yalnızca GMİS'e ait değil. Hepimiz doğrudan ya da dolaylı olarak TTK'nın ekmeğini yedik-yiyoruz. Bu nedenle Zonguldak'ın her bireyi TTK'ya sahip çıkmalı ve savunmalıdır."CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "CHP, maden işçisinin, GMİS'in Zonguldak ve bölge için değerini ve önemini bilen ve bunu her platformda dile getiren bir partidir. Zonguldak'ın lokomotifi Genel Maden İş Sendikasıdır.GMİS'in önderliğini yaptığı her iş Zonguldak'ta başarıya ulaşmıştır.
1990'yı yıllarda Merhum Şemsi Denizer önderliğinde gerçekleştirilen büyük yürüyüş, Türkiye'ye ve dünyaya ışık olmuştur. Ölümünün 10. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz. O dönemde savaşa hayır diyen maden işçisi yerin yüzlerce metre altında ölümlü burun buruna altın değerindeki karaelması yeryüzüne çıkarmakta ve yer üstünde de demokrasi mücadelesi vermektedir. GMİS, 1 Mayıs'ta gösterdiği önderlikle, Zonguldak'ın kurumlarıyla iyi ilişkiler kurarak son yönetimiyle birlikte bölgeye huzur getirmiş, birlik ve beraberliği yeniden sağlamıştır. Küresel krize rağmen GMİS başarılı bir sözleşme imzalamıştır.
Zonguldak ile ilgili mücadele de GMİS'in vereceği her mücadelede ve çalışmada bizi nerede görmek istiyorlarsa orada, yanlarında yer alacağımızın bilinmesini istiyoruz" dedi.