Çaydamar Mahallesi Şifa Sokak'taki kükürtlü su tesisi şifa dağıtıyor. Mustafa Can'ın sahibi olduğu tesiste, birçok hastalık giderilirken, tesisin yeterince bilinmeyişi dikkatleri çekiyor. İşletme çalışanlarından Ahmet Kaya, suyun dağlardan geldiğini ve uzman doktorların da tavsiye ettiğini belirtti. Kaya, kükürtlü su ile ilgili şunları söyledi:
"24 SAAT İÇİNDE TÜKETİLMELİ"
"Sezonu Nisan ayında açıp Eylül ayında kapatıyoruz. Kükürtlü su, mide rahatsızlığı, cilt hastalıkları ve kadın hastalıkları olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Suyumuz aynı zamanda içiliyor. Fakat bu su 24 saat içerisinde tüketilmeli. Aksi takdirde suyun içerisindeki yararlı bakteriler ölüyor. Fazla alınan ve tüketilmek için günlerce bekleyen suların hiçbir faydası olmuyor."
PRENSES BİLE ŞİFA ARAMIŞ
Ahmet Kaya, İran Şahı Rıza Pehlevi ve eşi Prenses Süreyya'nın 1956 yılındaki Türkiye gezisinde, şifa bulmak için Zonguldak'a gelerek, o dönemde buradaki kükürtlü sudan faydalandığını söyledi.
Almanya'da yaşayan Recep Bozkurt isimli bir vatandaş ise, Türkiye'nin birçok yerini gezdiğini, en sonunda Zonguldak'a gelerek şifa aradığını kaydetti. Bozkurt sözlerini şöyle sürdürdü;
"DERTLERİMİZ SONA ERDİ"
"Almanya'dan Zonguldak'a kükürtlü su için geldim. Eşimin kaşıntıdan ötürü rahatsızlığı oluyordu. Bu su insanı rahatlatıyor. Kükürtlü suyu kullandığımızdan beri hiçbir sağlık sorunumuz kalmadı. Ayrıca buraya gelmişken Bartın'daki eş dost ve akrabalarımı da ziyaret edeceğiz." Ahmet Kaya, normal tedavinin 14 seans olduğunu belirtirken, iyileşme sürecinin kişiden kişiye değiştiğini ifade etti. Kaya, kükürtlü su için tek seansın 5 TL olduğunu da belirtti.