Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ş. Hakan Kutoğlu, Genel Sekreter Ertuğrul Karalar, Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile birlikte 25 Eylül Pazartesi günü İbn-i Sina Kampüsü Sosyal tesislerinde incelemelerde bulundu.  Rektör Özer, incelemelerde bulunduğu sosyal tesiste öğrencilerle sohbet etti.

Rektör Özer ilk olarak 2017-2018 akademik yılı başında hizmete giren yemekhaneyi gezdi. Ziyaret esnasında Rektör Özer, toplam 5587 bin metrekarelik kapalı alanda hizmet verecek olan Merkezi Yemekhane ve sosyal tesis ile ilgili bilgi verdi: “Üniversitemiz her geçen gün büyümektedir. Bu büyümeye bağlı olarak öğrencilerimizin ve personelimizin sosyal yaşamını kolaylaştırmak amacıyla yatırımlarımıza da devam ediyoruz. İbn-i Sina Kampüsü Batı Karadeniz Bölgesi’nin sağlık alanında en büyük kampüslerinden birisidir. Kampüsümüzde 5 binin üzerinde öğrencimiz eğitim almaktadır. Öğrencilerimizin yemekhane, kütüphane ve çalışma salonu ihtiyaçlarını gidermek için yapılan, 5587metre karelik kapalı alana sahip olan ve 10 milyon TL maliyetiyle sağlık kampüsümüzün tüm ihtiyaçlarına cevap veren İbn-i Sina Kampüsü Yemekhane ve Sosyal Tesis binamızı 2017 yılında hizmete aldık. Binamızda ilk olarak 7/24 hizmet veren kütüphanemizi ardından yeni akademik yılın başında da yemekhanemizi hizmete açtık. 750 kişinin aynı anda yemek yiyebilmektedir. Öğrencilerimize ve personelimize rahat, konforlu bir kompleksi kazandırmaktan son derece memnuniyet duymaktayız.” Dedi.

Prof. Dr. Mahmut Özer, yemekhanede ve ardından 7/24 açık İbn-i Sina Kütüphanesi’nde öğrencilerle sohbet etti. 

Kütüphanenin ve yemekhanenin açılmasından duydukları memnuniyeti dile getiren öğrenciler kütüphanenin 7/24 açık olmasının kendileri için çok büyük bir avantaj olduğunu söylediler. Aradıkları kaynaklara kolayca ulaşabildiklerini belirten öğrenciler, çalışma ortamlarının çok güzel olduğunu ve ihtiyaçlarını fazlasıyla karşıladığını söyledi. Yemekhane binasının hizmete alınmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirten öğrenciler böyle bir sosyal tesisi İbn-i Sina kampüsüne kazandırdıkları için Rektör Özer’e teşekkür etti.