TÜRK METAL’İ ZİYARET

Erol Şahin, “Bizim kimseden hesap sorma, kin gütme, kavga etme, kaos yaratma amacımız yok. Biz bunun için gelmiyoruz. Biz kucaklamaya, birlikte olmaya, ötekileştirmemeye, kardeş olmaya geliyoruz. Ereğli’yi geliştirmeye geliyoruz” dedi..

Şahin, şöyle konuştu:

“ Süreç başarıyla  yürüyor. İş barışının, huzurunun devam etmesi lazım. Erdemir çalışanlarının refahı, huzuru için bize düşen nasıl bir görev varsa bu kardeşiniz hepsinin emrinde.  Ben bir Erdemir çalışanının evladıyım. Babamız Erdemir’de kazandığı paralarla bizi okuttu, bugünlere getirdi. Erdemir’i çok önemsiyoruz,  Erdemir’in büyümesine, yatırım yapmasına yönelik ne varsa Ereğli belediyesi olarak destekçisi olacağız. Ereğli belediyesi Erdemir ve sanayi kuruluşlarının yeni yatırımlar yaratmasında, hele yeni iş alanları yaratılırken burada çalışacak kişilerin Ereğli’nin evladı olmasına katkı sağlayacağız.  Kandilli’deki Hema ocaklarını Ereğli Demir Çelik aldı. Son teknoloji, dünyaya örnek bir maden işletmesine dönüşecek. Şu anda çalışmalarını yapıyorlar, orada da iş ve istihdam alanı yaratacak. Ereğli’nin her köyünden çocuklarımız orada iş başı yapacak. Onun tamamlanması için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.


HESAP SORMAYA GELMİYORUZ

Ereğli Belediyesi, Erdemir, Türk Metal, etle tırnak gibi birbirinden ayrılmaz kısımlardır. Ereğli’yi birlikte büyüteceğiz, bu duygularla geliyoruz. Bizim kimseden hesap sorma, kin gütme, kavga etme, Kaos yaratma amacımız yok. Biz bunun için gelmiyoruz. Bazıları bunun için gelebilir. Biz kucaklamaya, birlikte olmaya, ötekileştirmemeye, kardeş olmaya geliyoruz. Ereğli’yi geliştirmeye geliyoruz. Bizim yapımız bu. Hayat felsefemiz bu.  Ereğli çok büyük bir alan. İnsan gücümüz, limanımız, eğitimli insanımız, katma değerimiz çok fazla, bugüne kadar bunu harekete geçirmekte hep sıkıntı yaşamışız.


40-50 YILLIK PROBLEM

Ereğli bugüne kadar kavgayla, dedikoduyla zaman kaybetmiş. İnşallah bu dönem böyle olmaz. Bugün hala sıkıntılarımız varsa, 40 yıldan, 50 yıldan beri Ereğli’yi yönetenlerin kusurudur. Bunu hep beraber çözeceğiz. Ben belediye başkanı olduğum takdirde Ankara’ya giderken yanımda sizi görmek istiyorum, yanımda kaymakam beyi görmek istiyorum. CHP, MHP ilçe başkanlarını TSO’yu yanımda görmek istiyorum. Ereğli halkı bizi belediye başkanı seçerse tüm Ereğli’deki tarafları aynı otobüse bindirmeyi taahhüt ediyorum.”



ERCAN; “AMACIMIZ MASA BAŞINDA BİTİRMEK”

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan şunları söyledi:

“Bir toplu sözleşme sürecindeyiz. Süreç bizi nereye kadar götürecek, biraz ülkenin şartları var, gerekse Erdemir işleyişinden, gerekse bizim taleplerimizden dolayı. Diğer toplu sözleşmelerden tek farkı vardı. yönetimi. Toplu sözleşmeden sonra da birinci amacımız Erdemir çalışanının huzuru ve refahını sağlamak olacak. İçinde yaşadığımız topluma baktığımız zaman, ilçemizin yeni yatırımlara, Erdemir’in yeni yatırımlar yapmasına ihtiyaç var.  Bir sendikanın görevi sadece masa başında bir toplu sözleşmeyi bitirmek değil, ilçedeki ekonomik şartları dengelemek de olmalıdır. Bu anlamda çıktığınız yolda başarılar diliyorum.”



DERNEĞE ZİYARET

Erol Şahin Kdz. Ereğli Gazeteciler Derneği ile başladığı ziyaret ve seçim çalışmalarını sırasıyla Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi ve Şoförler Odası ile sürdürdü.

Şahin, 31 Mart’a kadar olan süreç içerisinde basın kuruluşları ve basın mensuplarının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, günümüzde insanların özellikle internet gazetelerine çok ilgi gösterdiğini, gazeteciler aracılığı ile topluma ulaşıp projelerini anlatma gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Kdz. Ereğli’de seviyeli bir seçim kampanyası arzu ettiklerini vurgulayan Erol Şahin, “Kazananın Ereğli olduğu bir seçim istiyoruz. Bizim projelerimizin tamamının arkasında Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası vardır. Sayın Erdoğan Ereğli’nin Milletvekili kendisinin olduğunu söyledikten sonra ilçemize ayrı bir önem veriyor” dedi.

Yol, su, kanalizasyon ve asfalt gibi hizmetlerin belediyelerin asli görevleri olduğunu ifade eden Şahin, İlçenin en önemli sorunlarının ekonomi, istihdam ve trafik olduğunu belirtti.

Kadınlara yönelik projelerini anlatan Şahin, Belediye Başkanlığına seçilmesi durumunda her yıl belediye bütçesinden 2 milyon liranın kadınların istidam edileceği tekstil atölyeleri kurulması için kullanılacağını ve Kepez Mahallesi’nden başlayarak 5 yılda 5 adet atölye kuracaklarını belirtti.

İlçede festivallerin de devam edeceğini belirten AK Parti Belediye Başkan adayı Erol Şahin, Nisan ayında Festival Komitesi’ni oluşturarak Türkiye’nin en ünlü sanatçılarını Ereğli halkı ile buluşturacaklarını belirtti.

Konuşmasında sık sık Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Ereğli’nin Milletvekili benim” dediğini vurgulayan Şahin, “Ben Yeminli Mali Müşavirim. Vatandaşlarımızın, esnafımızın, sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın sorunlarını çok iyi biliyorum. Mevcut Belediye Başkan Adaylarının, Ereğli’yi bizden daha iyi yönetebileceklerini düşünmüyorum. Bizler, Ereğli’mizin Vekili Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın da desteğiyle İlçemizi ayağa kaldırmak istiyoruz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren EGD Başkanı Necati Günay da Şahin ve beraberindeki heyete çalışmalarında başarılar diledi.


HALK OTOBÜSÇÜLERİ MUTLU OLDU

Erol Şahin Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifini ziyaret etti.

Kooperatif Başkanı Çetin Çimen ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Halk Otobüse şoförleri tarafından karşılanan Erol Şahin ve beraberindekiler, toplu taşımacılıkta başrol üstlenen şoför esnafının sorunlarını dinlediler.

Şahin burada yaptığı konuşmasında, 6 yaşında ayakkabı boyacılığı yaptığını, 8 yaşında simit sattığını, 10 yaşında da muavinlik yaptığını belirterek, “Dolayısı ile ben sizin içinizden geliyorum. Mesleğime başladıktan sonra bir çoğunuzun defterlerini de ben tuttum. Problemlerinizi de en iyi ben bilirim” dedi.

Şahin, toplu taşımacılıkla ilgili her türlü sorunu ve çözümlerini kooperatif yöneticileri başta olmak üzere şoförlerle istişare ederek çözüme kavuşturacaklarını söyledi.

Çilek Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Çetin Çimen’de Erol Şahin’e çıktığı bu yolda başarı dileğinde bulundu.




BİRLİKTE İSTİŞARE EDEREK ÇÖZECEĞİZ

Erol Şahin Şoförler ve Otomobilciler Odasına yaptığı ziyarette de kendisine gösterilen yoğun ilgiden büyük bir mutluluk duydu.

Kdz. Ereğli’de en büyük sorunlardan birinin otopark ve trafik sorunu olduğunu hatırlatan Erol Şahin, bu sorunları ilk olarak Şoförler Odası ile istişare ederek birlikte çözeceklerini söyledi.

Şoför esnafını ilgilendiren hiçbir projeyi muhatapları ile istişare etmeden hayata geçirmeyeceklerine dikkat çeken Şahin, “Her şeyi ben bilirim diyen bir insan hiçbir şey bilmiyordur. Ben kendi şirketimde bile çalışma arkadaşlarımla istişarede bulunarak alırım bitakım kararları. Bu kenti de STK ve halk ile birlikte yöneteceğiz, sorunların çözümünde hayata geçirilecek projeleri hep birlikte kararlaştıracağız” dedi.

Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek’de, Erol Şahin’in hem çocukluk arkadaşı olduğunu, hem de kapı komşusu olduğunu belirterek, “Birbirimizi iyi tanırız. Erol bey benim yanımda muavinlikte yaptı. Kendisinin bu işi layıkıyla yapacağından kuşkum yok” dedi ve Şahin’e başarı dileğinde bulundu.


BAZI PROJELERİNİ ANLATTI…

Erol Şahin gerçekleştirdiği tüm ziyaretlerde bazı önemli projelerini ana başlıklar halinde anlattı.

Ereğli’de 5 yılda 3 yeni fakülte yapacaklarını ve öğrenci sayısını da 10 bine çıkartacaklarını belirten Erol Şahin, “Kısa vadede şu anki belediye hizmet binasını Üniversiteye tahsis edeceğiz. Pazaryerindeki binayı da Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsis ederek yurt yapılmasını sağlayacağız. Böylece çarşı merkezindeki hareketliliği artıracağız” dedi.


KIRTASİYE PROJESİ

Şahin, AK Parti döneminde tüm öğrencilere verilmeye başlanan ders kitaplarını hatırlatarak, “Artık öğrenciler ders başı yapar yapmaz sıralarının üzerinde kitaplarını buluyorlar. O kitaplarının üzerine biz de kırtasiye ihtiyaçlarını koyacağız. Zengin Fakir ayrımı yapmadan her öğrencinin kırtasiye ihtiyacını biz karşılayacağız. Bunu yaparken ilçedeki kırtasiyecileri de mağdur etmeyeceğiz. Kırtasiye ihtiyacını ilçedeki kırtasiyecilerden karşılayacağız” dedi.


KÜLTÜR GEZİLERİ

Erol Şahin, Ereğli’de bir çok insanın gerek ekonomik nedenlerden dolayı, gerekse başka nedenlerden dolayı gezmeye gidemediğini hatırlatarak, Belediye Başkanı olduktan sonra İlçedeki kadınlar için kültür gezileri düzenleyeceklerini söyledi.

Kadınları Çanakkale ve Anıtkabir başta olmak üzere ülkenin değişik bölgelerine kültür gezilerine göndereceklerini belirten Şahin, tüm masrafların da belediye tarafından karşılanacağını bildirdi.


TEKSTİL ATÖLYELERİ

Erol Şahin’in istihdama yönelik projeleri arasında yer alan tekstil atölyelerini de anlattı.

Ereğli’de her yıl toplamda 2 bin metrekare olan tekstil atölyeleri kuracaklarını bildiren Şahin, buralarda kadınların istihdam edileceğini ve bunlardan birinin de mutlaka elpek bezi üretimine yönelik olacağını bildirdi.

  


Ak Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Erol Şahin,  Ak Parti önceki dönem Gençlik Kolları Başkanı Kürşat Yağız tarafından düzenlenen toplantıda,  “ En büyük Başkan bizim başkan” sloganlarıyla karşılandı.



Erol Şahin,  Ereğli’de var olan iki fakülteye 5 yıl içerisinde üç fakülte daha ilave ederek sayıyı 5’e çıkartacaklarını, böylece ilçedeki üniversite öğrencisi sayısının 10 bini bulacağını vurguladı.  Şahin, İlk etapta, hızlı şekilde yeni Belediye Binasının tamamlayacaklarını ve mevcutta Belediyenin hizmet verdiği binayı Fakülte olarak Üniversiteye vereceğini söyledi.  Mevcut Belediye Binası yanında bulunan Şehit Vefa Karakurdu Stadını (Beyçayır standını) da Fakülteye tahsis edeceklerini belirten Şahin,  Yine belediyeye ait olan Pazaryerindeki 4 katlı binayı da yurt olarak Kredi Yurtlar Kurumu’na tahsis edeceklerini böylelikle çarşı merkezinde hareketliliği ve ticareti artıracaklarının altını çizen Şahin, şehir esnafını ayağa kaldıracak projelerini de anlattı.  

Şehrin kavga ve kaostan sıkıldığının ve her geçen gün kayıp yaşadığının altını çizen Ak Parti Adayı Şahin, “ Ben Ereğli’de festival yapacağım. Yapacağım festivalde birileri gibi şehir esnafından, taksicilerden, halk otobüsçülerinden, küçük esnaftan para toplamayacağım.  Festivali birileri gibi şahsı kazanç kapısı yapmayacağım için, hem daha ucuza mal edeceğim, hem de Ereğli esnafının kazanacağı bir festival şekline dönüştüreceğim.” Dedi.


Haber Düzenleme: Eyüp Bektaş