- ÖSYM Başkanı Demir: "Bülent Ecevit Üniversitesinin her gün geliştiğini ve yenilenmesinin yanı sıra inşaat faaliyetlerini görüyorum. Bir Avrupa üniversitesi görüntüsü alıyorum. Çok sevindirici bir şey, öğrencilerin huzur içerisinde dolaştığı ve eğitime yöneldiğini görmek Türkiye için memnuniyet kaynağı"

 

- YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay: “Hastane binaları hastane kampüsü inanılmaz bir değişim göstermiş. Yoğun bakımı ünitelerini ziyaret ettiğimizde gördük ki dünyada ne varsa, Amerika'da ne varsa Zonguldak’ta da o imkânlar sağlanmış.”

 

 

ÖSYM Başkanı Ali Demir, "Bülent Ecevit Üniversitesinin (BEÜ) her gün geliştiğini ve yenilenmesinin yanı sıra inşaat faaliyetlerini görüyorum. Bir Avrupa üniversitesi görüntüsü alıyorum. Çok sevindirici bir şey, öğrencilerin huzur içerisinde dolaştığı ve eğitime yöneldiğini görmek Türkiye için memnuniyet kaynağı" dedi.

Demir, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ile BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret etti.

Ziyareti, üniversitedeki son gelişmeleri ve ÖSYM'nin Zonguldak'taki faaliyetlerini değerlendirmek amacıyla gerçekleştirdiklerini ifade eden Demir, şöyle konuştu:
"Bugün Bülent Ecevit Üniversitesi ve Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer'i ziyaret etmek adına Zonguldak’ta bulunuyoruz. ÖSYM'nin Zonguldak'taki faaliyetlerini ve Bülent Ecevit Üniversitesinde yaşanan gelişmeleri birlikte değerlendirelim istedik. Ben yaklaşık bir sene kadar önce buraya gelmiştim. Üniversitenin her geçen gün geliştiğini ve yenilendiğini görüyorum. Açıkçası Rektörlük balkonundan seyrettiğimde bir Avrupa Üniversitesinde olduğumuzu düşündüm. Bu, hakikaten çok sevindirici ve gurur verici bir durum. Bu durum yalnızca Zonguldak için değil, Türkiye için çok büyük bir memnuniyet kaynağıdır. Ben Rektör Bey’in şahsında Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm mensuplarını tebrik ediyorum. Üniversiteyi böyle geliştirdikleri için kendilerini kutluyorum ve bu hizmetlerin mutlaka devam edeceğine inanıyorum." 

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise Bülent Ecevit Üniversitesini Batı Karadeniz Bölgesi'nde parlayan bir güneş gibi değerlendirdiğini ifade ederek şöyle konuştu: "Hem üniversiteyi hem de ÖSYM'nin buradaki bürosunu ziyaret etmek amacıyla Zonguldak’a geldik. Bülent Ecevit Üniversitesini çok eski tarihlerden bu tarafa yakından tanıyan birisi olarak burada bulunuyorum. Üniversitenin bugün ulaştığı nokta ve gösterdiği gelişim olağanüstü. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve tüm personelin insanüstü çabalarıyla üniversitenin hızla gelişmesini görmekten büyük bir mutluluk duyuyorum. Hem YÖK üyesi olarak hem de eski bir öğretim üyesi olarak BEÜ'deki gelişmeleri büyük bir gıpta ile izliyoruz. Üniversite son derece başarılı ve gayet sağlıklı bir gelişme izliyor. Üniversitenin Ankara'daki YÖK'teki imajı da fevkalade başarılı ve olumlu. Bu anlamda örnek bir noktaya ulaşıldığını belirtmek isterim. Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer’in Bülent Ecevit Üniversitesinde, İslam Dünyası Kalite Güvencesi Birliği'nde ve diğer görevli olduğu alanlarda yürüttüğü çalışmaları ülkemiz adına memnuniyet ve takdir ile izliyoruz.”

Merkez Yerleşkede tamamlanan ve devam eden yatırımları birlikte inceleyen heyet daha sonra Sağlık Yerleşkesine geçtiler. Burada ilk olarak Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret eden heyet Başhekim Doç. Dr. K. Varım Numanoğlu'dan hastane hakkında bilgiler aldılar. Burada heyet PET/CT ünitesi, yeni yoğun bakım servisleri ile görüntüleme merkezlerini yerinde inceledi. Daha sonra Diş Hekimliği Fakültesini inceleyen Prof. Dr. Ali Demir, Prof. Dr. Durmuş Günay, Prof. Dr. Mahmut Özer ve beraberindekiler burada Dekan Prof. Dr. Selçuk Oruç’tan yürütülen çalışmalar ile ilgili bilgiler alarak Fakültede yürütülen eğitim ve uygulamalarını takip ettiler. Sağlık Yerleşkesindeki incelemelerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan heyet üyeleri, BEÜ'deki gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay yaptığı açıklamada, "Ben Bülent Ecevit Üniversitesi Hastanesinde 2005 yılında uzun bir süre yatarak tedavi görmüştüm. O zaman göre hastane binaları hastane kampüsü inanılmaz bir değişim göstermiş. Yoğun bakımı ünitelerini ziyaret ettiğimizde gördük ki dünyada ne varsa, Amerika'da ne varsa Zonguldak’ta da o imkânlar sağlanmış. Bu hizmetleri Üniversiteye kazandıranlara ülkemiz ve bölgemiz insanları adına teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 

"ZONGULDAK İÇİN BÜYÜK KAZANIM"

 

 

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ise Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Yerleşkesinin Zonguldak için büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: “Rektör Bey Sağlık Yerleşkesinden bahsettiğinde Merkez Yerleşkenin köşesindeki binaya gideceğimizi zannetmiştim. Burayı ilk defa ziyaret ediyorum. Muhteşem bir sağlık merkezi ile karşı karşıyayız. Sadece kapasite olarak değil, içindeki modern yaklaşım ve son teknoloji ürünü tedavi imkânları ile büyük bir hizmet merkezi burası. Dünyanın önde gelen sağlık merkezlerinde burada sağlanan imkânlardan daha fazlasının sağlandığını düşünmüyorum. Emeği geçen herkese, bu olanakları ülkemize ve insanımıza kazandıranlara teşekkür ediyorum. Bülent Ecevit Üniversitesinin tüm birimleri ile Zonguldak için büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum." 

ÖSYM Başkanı Demir, YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Günay ve Rektör Prof. Dr. Özer, üniversite hastanesinde yatan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar'ın babası Cemil Ulupınar'ı ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.  (Haber Merkezi)