Alaplı Belediyesi’nin Basın Danışmanı Tuncay Tokay, gönderdiği kutlama mesajında Önder’in yayın ilkesini anlatırken “ülkemizin bölünmez bütünlüğü üzerine kurulu Cumhuriyetimiz ve Atatürk ilkelerinden yana taraf olarak, kamu yararını her şeyin üzerinde tutmayı başarabilen  Kdz. Ereğli Önder gazetesi” vurgusunu yaptı.

 


Tokay’ın bu anlamlı mesajını kamuoyu ile paylaşıyoruz: “1992 yılında yayın hayatına başlarken, kuruluş heyecanını paylaştığım Kdz. Ereğli Önder gazetesi, yayın hayatına girişinden itibaren gündemi belirleyen güçlü ve etkili yayınlarıyla bölgemiz yerel basınında haklı yerini almıştır. Kamu yararının, bireysel hak ve hürriyetlerin, eşitlik ve adaletin korunup kollanmasından, ülkemizin bölünmez bütünlüğü üzerine kurulu Cumhuriyetimiz ve Atatürk ilkelerinden yana taraf olarak, kamu yararını her şeyin üzerinde tutmayı başarabilen Kdz. Ereğli Önder gazetesi, toplumun her kesimine eşit yaklaşımı öngören objektif ve ilkeli yayıncılık anlayışıyla da herkesin haklı takdirini kazanmıştır. Basın kuruluşlarının farklı yayın çizgileri, basın mensuplarının farklı dünya görüşleri olabilir. Önemli olan, bu farklılıkları ayrımcılığa sürüklemeden, ötekileştirmeden, kutuplaştırmadan bütünleştirici ve yapıcı olabilmek; haktan, hukuktan, eşitlikten, gerçeklerden uzaklaştırmamaktır. Son yıllarda, sosyal medyanın da etkin bir şekilde devreye girmesiyle, geleneksel ve yeni medya, insanlar üzerinde yönlendirici ve etkileyici bir unsur haline gelmiş, medyanın görev ve sorumlulukları eskiye nazaran daha da artmıştır.

Bu nedenledir ki, gelişen teknolojiyle birlikte medya artık çok daha büyük bir sorumluluk üstlenmiş ve yüklenen bu sorumluluk, çok daha hassas ve dikkatli olmasını gerektirir hale gelmiştir.  Bu duygularım ve temennilerimle, Kdz. Ereğli Önder gazetesinin 22. kuruluş yıldönümünü içtenlikle kutluyor, kamu yararından yana olan ilkeli ve tarafsız yayıncılık anlayışının sürmesi temennisiyle, tüm çalışanlarına sağlık ve mutluluklar diliyorum”