Alaplı Ziraat Odası Temmuz Ayı olağan Meclis toplantısı yapıldı. Alaplı Ziraat Odası Temmuz Ayı olağan Meclis toplantısı Başkan Şeref Türkoğlu Başkanlığında Ziraat Odası eğitim salonunda yapıldı. Toplantıya Ziraat Odası yönetim kurulu üyelerini yanı sıra üye çiftçilerde katıldı.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, toplantı sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, verimli bir meclis toplantısı yaptıklarını belirterek, çiftçilerimize daha iyi hizmet verebilmek için Oda olarak bir dizi kararlar aldıklarını kaydetti.
Köylerde Ziraat Odasına bağlı Tarım danışmanlarını daha aktif olacağını anlatan Türkoğlu, şöyle dedi;
“Üyelerimiz köylerde tarım danışmanlarını daha aktif olmalarını istiyorlar. Hedefimiz 15 günde 50 çiftçimizin bahçesi tarım danışmanlarımız tarafından ziyaret edilerek ürecilerimize bilgilendirme çalışmaları olacak. İlçemizde mühendislerimiz olmasaydı organik tarım’da başarısız olurduk. Bu yüzden ziraat mühendislerimiz ve tarım danışmanlarımız Odamız için çok önemli şu anda 3 mühendisimiz Odamız bünyesinde görev yapıyor. Fındık hasat mevsimi bittikten sonra önümüzdeki yıl Nisan ve Mayıs ayına kadar mühendislerimizin işleri yoğun, Oda olarak hedefimiz örnek bahçeler oluşturarak burada üreticilerimize sürme, kesim, budama, gübreleme işlerini göstererek üyelerimizi bilgilendirmek. Bundan sonra mühendislerimiz her köye bahçeye giderek üyelerimizin hizmetinde olacak.”