​Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğünde, kara kış şartlarının yoğun hissedildiği  günlerde Safranbolu ve Karabük Orman işletme Müdürlüklerinde çıkan orman yangınları kontrol altına alarak söndürdüğünü şöyle bildirdi:

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği kar yağışlarının olduğu, ısının sıfırın altında eksilerde dolaştığı bu mevsimde, Karabük ve Eflani’ de orman yangını çıktı. 24.11.2016 tarihi perşembe günü akşam üzeri16:00 ‘ da Karabük merkezde ve saat 21:00 sularında Eflani’de hava sıcaklığının 0 C derece olduğu bir vakitte çıkan orman yangını Karabük ve Safranbolu İşletme Müdürlükleri ekiplerin soğuk kış şartlarına rağmen göstermiş oldukları özverili çalışmalar sonrasında 25.11.2016 tarihinde saat 01:00sularında kontrol altına alınmış ve sabah saatlerinde tamamen söndürüldü.

Yapılan söndürme çalışmalarında, -3 dereceye düşen hava şartları, dik arazi yapısı, gece karanlığı, kuvvetli esen poyraz nedeniyle oldukça sıkıntı anlar yaşayan ekipler, başta Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel, İşletme Müdürlerimiz ve yangına katılan Teknik Personelin kontrol ve yönlendirmesiyle yangını kontrol altına alarak söndürdüler. İlk belirlemelere göre 2,5 Ha civarında ormanlık alanın etkilendiği orman yangını ardından Bölge Müdür Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, açıklama yaparak:

“Bölgemizde yangın mevsiminin başlamasından bugüne kadar 47 adet orman yangını, 44 adet anız , 88 adet çöp, bahçe, fındıklık, 5 adet ev yangını ile 64 adet asılsız ihbar olmak üzere toplam 289 adet yangına müdahale ettik ve bu yangınlarda toplamda 26,8 Ha. örtü yangını meydana gelmiş ve tepe yangınımız oluşmamıştır. Dolayısıyla orman yangınlarında zarar gören alanımız oldukça azdır. Yangınlar sırasında birçok olumsuz şartlara rağmen can ve mal kaybı olmaması tesellimiz olmuştur. Yanan orman alanları 2017 yılında tekrar ağaçlandırılacaktır. Tüm çalışanlar çıkan yangınlarda oluşabilecek zararın en az düzeye indirilmesi için tüm güçleri ile mücadele etmişlerdir. Bizim için yangınla mücadele vatan savunması gibidir. Bu mücadelede katkısı olan birçok kişi ve kurum vardır. Onlara ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.