Zonguldak'ta tren kazası sonucu 10 yaşında iki bacağı da kesilen Sevim Sarısoy (46), ayrıldığı eşinden olan ilköğretim okulu 3. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki oğlu Emre'ye bakıyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan 3 ayda bir 700 YTL yardım alan Sevim Sarısoy, Deniz Feneri Derneği'nin yaptırdığı prefabrik evde yaşam savaşı veriyor. Hayatta kendilerine sahip çıkacak kimsenin bulunmadığını anlatan Sarısoy, "10 yaşında tren kazası geçirdim ve iki bacağım kesildi. İsteyerek bilerek olmamış bir şey ama o zaman her şeyim bitti. Ailem yok, evlendim. Onunla da büyük problemler yaşadık, ayrıldık" dedi.
PEKER'DEN HEDİYE
Sedat Peker'in oğlu Emre için geçen yıl masa üstü, bu yıl da diz üstü bilgisayar gönderdiğini ifade eden Sevim Sarısoy, oğlunun Sedat Peker'in fotoğraflarına bakarak teşekkür ettiğini söyledi. 3 ayda bir aldığı özürlü maaşı ile geçinmeye çalıştığını dile getiren engelli anne Sarısoy, ekonomik yetersizlikten soba ve yakacak bulamamaları nedeniyle kış aylarında elektrikli sobayla ısındıklarını ve bunun da yüklü miktarda elektrik faturası getirdiğini söyledi. Bin TL'yi aşan elektrik faturası için Zonguldak Valiliği'ne müracaat eden Sarısoy, borcunu ödeyemeyince icra müdürlüğü tarafından evrak gönderildiğini ifade etti. Yetkililerin görüşme talebine olumsuz yanıt verdiği Sevim Sarısoy, "Annem-babamdan kalan bir mal varlığım yok. 3 ayda bir aldığım özürlü maaşım var. Bu parayla evime gelen elektrik faturasını bile ödeyemiyorum. Bacaklarım olmadığı için kışın elektrik sobası yakmak zorundaydım. Karda kışta dışarıda kömür odun alacak halde değilim, zaten param da yok. Bu elektrik faturasıyla uzun zamandır mücadele ediyorum"
Engelli anne evinde de zaman zaman kazalar yaşadığını dile getirirken bazı zamanlar intihara teşebbüs ettiğini ancak oğlunun kendisini motive ettiğini sözlerine ekledi. Anne, icra borcunun ödenmesi ve yardım elinin uzatılması için hayırseverlerden yardım bekliyor.