Kdz.Ereğli İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı kararları açıkladı.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 2012 yılı Kurban Hizmetleri Komisyonunun aldığı kararları açıkladı. İlçe genelinde 4 noktada kurbanlık hayvanların kesim yeri oluşturulduğunu belirten Kaymakam İbrahim Çay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile bayram öncesi yapılan yardımlara ilişkin bilgiler verdi.

4 KESİM NOKTASI
Her yıl Kurban Bayramından önce Kurban Hizmetleri Komisyonunun toplandığını belirten Kaymakam İbrahim Çay, Hayvanların satılacağı yerler ve kurbanlık hayvanların kesileceği yerler belirleniyor. Her sene olduğu gibi bu sene de hayvan alım satım yeri olarak Soğanlıyörük'deki alan tahsis edilmiştir. Şuan için vatandaşlarımız kurbanlık hayvanları buradan almaktadır. Belediye ekipleri gerekli imkanları sağlamakta ve kontrollerini gerçekleştirmektedir bu hizmetlerinden ötürü kendilerine de teşekkür ediyoruz. Bunun yanında vatandaşlarımızın hayvanlarını rahat bir şekilde kesebilmeleri için müftülüğümüz, belediyemiz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz, Sağlık Grup Başkanlığımız her türlü önlemleri almışlardır. Kurban kesim yerleri olarak Ereğli'de Kadı Tarlasındaki semt pazarı yanı, Kepez'de dubleks evler yanı, Kdz.Ereğli Belediye mezbahanesi ve Gülüç'de belediye merkezinde hayvan kesimleri yapılacaktır. Gerek kasaplara gerekse vatandaşlarımıza ellerini ayaklarını kesmeden kurbanlarını kesmelerini diliyoruz. Kurban Bayramınızı kutluyor sağlık ve mutluluk dolu daha nice bayramlar temenni ediyorum dedi.

YARDIMLAR SÜRÜYOR
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile kurban bayramı öncesi 150'şer TL para yardımında bulunduklarını da belirten Kaymakam İbrahim Çay, Yine 850 kişiye eğitim yardımında bulunuyoruz.
 Bunun yanında periyodik olarak haftalık 200 kişiye gıda yardımı karşılığı 150 TL para yardımı verilmektedir.
İhtiyaç sahibi 3 bin kişiye 1'er ton olmak üzere 3 bin ton kömür dağıtımı kış sezonunda dağıtımı hedeflenmektedir şuana kadar da 875 ton kömür vatandaşlarımıza dağıtılmıştır sözleri ile konuştu.