- Şehidin babası Yelkenci: "Oğlumu en son Iğdır'a torunumla uğurlamıştık. Ahmet Furkan onunla gitmeyi çok istemişti, o günden beri her uçak gördüğünde 'dayım geçiyor' diyor"


Iğdır'daki şehit olan polis memuru Yusuf Yelkenci'nin Türk bayrağına sarılı tabutunun üzerinde arabasıyla oynamasıyla gündeme gelen 3,5 yaşındaki yeğeni Ahmet Furkan Ar, en son havaalanından yolcu ettiği dayısını her uçak geçişinde anıyor.

Yusuf Yelkenci'nin geçen Ramazan Bayramı'nda Gebze'de yaşayan ablası Emine'yi ziyaret ederek hasret giderdiği yeğeni Ahmet Furkan, dedesiyle havaalanından uğurladığı dayısının uçakla gittiği anı hiç unutmuyor.

Her uçak geçtiğinde "dayım geçiyor" diyen Furkan'ın, cenazeden sonra da televizyonda ya da gökyüzünde uçak gördüğünde benzer şeyleri söylemesi ailesini duygulandırıyor.

Şehidin babası Nevzat Yelkenci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun yeğenine çok düşkün olduğunu, en son Ramazan Bayramı'nda Gebze'de yaşayan kızını hep birlikte ziyaret ettiklerini söyledi.

Yelkenci, 5 yıllık polis olan oğlunun izninin bitmesinin ardından yolcu etmeye havaalanına gittiklerini belirterek, "Oğlumu en son Iğdır'a torunumla uğurlamıştık. Ahmet Furkan onunla gitmeyi çok istemişti, o günden beri her uçak gördüğünde 'dayım geçiyor' diyor. Kızım 17 Ağustos'ta ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Yusuf, diğer yeğenini görmenin hayalini kuruyordu, nasip olmadı" diye konuştu.




- "Keşke ben de şehit olabilsem"

Oğlunun çocukluğundan beri polis olmayı istediğini anlatan Yelkenci, şöyle konuştu:

"Iğdır'daki terör saldırısını televizyondan öğrendim. İlçe Emniyet Müdürlüğüne gidip bilgi almak istedim. Orada bulunanlar haber gelmediğini, araştırdıklarını söylediler.  Sonra eve geldim. Üzerinden yarım saat geçmeden polisler peşimden geldiler. Vatan sağolsun. Bir oğlumu şehit verdim. Keşke ben de onun gibi şehit olabilsem."

Yelkenci, oğlunun şehit düştüğü yolu arkadaşlarıyla sürekli kullandığını anlattığını işaret ederek, "Her gün ‘eve geldin mi, gittin mi? diye arıyordum. Saldırıdan bir gün önceki akşam da aradım. Evinde tüpü gaz kaçırıyormuş. ‘Ona bakıyorum baba. Ben seni daha sonra ararım’ dedi. Daha sonra arama imkanı olmadı. Sabah bu olay gerçekleşti.  Mekanı cennet olsun. Şehitlik oğlumun alın yazısıymış. Vadesi bu kadarmış" ifadesini kullandı.


- "Düğünlerin en güzeli oldu"

Ahmet Furkan'ın babası Hamza Ar da Yusuf’un geleceğe dair hayallerinin olduğunu dile getirerek "Evlenmeyi istiyordu. Rahmetlinin düğünü böyle oldu. Düğünlerin en güzeli oldu. Yusuf güzel şiir yazardı. Anne-baba, memleket özlemi, sevgiliye aşk üzerine şiirleri vardı" şeklinde konuştu. 

Yusuf’un, yeğenine hediye almayı çok sevdiğini belirten Ar, oğluyla dayısı arasındaki sevginin hiç bitmeyeceğine inandığını kaydetti.

"Dayını çok mu seviyorsun?" sorusuna kafasıyla onaylayarak cevap veren minik Furkan ise "dayım uçağa bindi gitti" dedi. 

Iğdır'da Dilucu Sınır Kapısı'na giden memurların güvenliğini sağlayan polis ekibinin Hasanhan köyü mevkisinden geçişi sırasında, teröristlerce yola yerleştirilmiş patlayıcının 8 Eylül'de infilak ettirilmesi sonucu 13 polis şehit olmuştu.