CHP Zonguldak il Başkanı Osman Yayla, üye listelerinin askıya çıkarılmasıyla ilgili yönetmelik ve tüzük hükümlerini hatırlatırken ?yasal çerçevenin dışında çözüm aramak da parti ettiğine  uymaz? dedi.

 

CHP?nin kongre sürecine girdiğine dikkat çeken Osman Yayla,  Kongrelerin 1.etabı olan üye listeleri tüm ilçe örgütlerimizde genel merkezimizin talimatlarına uygun olarak askıya çıkarılarak Parti Üyelerimizin denetimine sunulmuştur? sözleriyle bu sürecin başladığını bildirdi.

 

Yayla?nın açıklaması aynen şöyle:

 

?Örgütler tüzük, yönetmelik ve genelgeler çerçevesinde görevlerini eksiksiz olarak yapmak zorundadırlar. O nedenle ilçe yöneticilerimiz görev ve sorumluluklarının bilincinde olarak, genel merkezimizin merkez yönetim kurulunda alınan kararları uygulamaktadırlar.

 

Kimilerinin kamuoyuna yansıttığı gibi hiçbir örgüt biriminin yasal yönetmelikler dışında bir uygulama yapması söz konusu olamaz.

 

Partimiz hem iç denetime hem de Yargıtay denetimine tabiidir. Her kim olursa olsun yasa ve yönetmeliklere aykırı bir uygulama yaparsa bu uygulama görevden alınma nedeni sayılır.

 

Üyelerimiz bağlı bulundukları ilçe örgütlerimizde bir usulsüzlük veya tüzük ihlali tesbit ederlerse İl Başkanlığımıza itiraz ve şikayet etme hakkına sahiptir. Bu her üyenin yasal hakkıdır. Yapılacak itiraz ve şikayetleri karara bağlayacak kurullarımız vardır.

 

Dolayısıyla hiç kimse parti hukukunu çiğneme hakkına sahip değildir. Ayrıca yasal çerçevenin dışında çözüm aramak da parti ettiğine  uymaz.

 

Görev ve sorumluluklarını büyük bir özveriyle yerine getirmek için çalışan örgütlerimizi engellemeye çalışmak ve çalışma azmini kırmak hiç kimseye fayda sağlamaz.

 

Parti tüzüğünü ve yönetmelikleri ihlal edenleri , yasalara uymaya davet ediyor, partililerimize, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım.?