Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Zonguldak Şubesi, kültür etkinlikleri çerçevesinde gazeteci Tuncay Özkan'ı konuk etti. ÇGD, 2 Ağustos 2014 Cumartesi günü saat TMMOB Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Lokali’nde “Geleceğe Bakış” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Etkinlik öncesi Tuncay Özkan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’i, CHP il Başkanı Halil Furat’ı ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından TMMOB Maden mühendisleri Odasında, “Geleceği Bakış” konulu söyleşiye CHP İl Başkanı Halil Furat, CHP Merkez ilçe Başkanı Cemal Şahin ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

 Tuncay Özkan söyleşide 23 Eylül 2008 de Ergenekon soruşturması çerçevesinde tutuklandığı Silivri cezaevinde geçen günlerini alaylı bir dille anlattı.

Özkan 10 Ağustos’ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinerek Herkesin sandığa gitmesinin vatandaşlık borcu olduğunu ifade etti ve “ Sandığı mutlaka gidin. Sandıkta da hangi adaya oy vereceğinizi söylemiyorum. Ama üyesi olduğum partinin adayına oy istiyorum” dedi.

Gezi olaylarına da değinin Tuncay Özkan “ Gezi olayları bize yaşam biçimimizi, dayanışma ruhunu, birliğimizi öğretti, en önemlisi gezi olayları 2.Kurtuluş savaşımızdır bizim. Ben gezi olaylarına böyle bakıyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından ÇGD Zonguldak Şube Başkanı Ali Ayaroğlu Tuncay Özkan”a Madenci heykeli takdim etti.

Söyleşisinin ardından kitaplarını imzalayan Özkan hayranları ile bol bol resim çektirdi.