Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile Zonguldak İli Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen Orman Personeli Çocukları için Satranç Kursu kurumun sosyal tesislerinde faaliyete başladı. Satranç Kursu haftada 4 gün, günde 5 saat olarak planlandı.

Etkinlikle ilgili şu yazılı açıklama yapıldı:

Zonguldak İli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Öğretmeni Hayati Çelik nezaretinde Bölge Müdürlüğümüz personel çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen kursa 17 çocuk iştirak ediyor.

Bölge Müdürümüz Zekeriya Beyazlı Sosyal Tesiste Kursiyer çocuklarımızla tanışıp, onlarla sohbet ederek, kurs yapılacak alanda incelemelerde bulundu. Kurs ortamında verimli bir süreç için lüzumlu olan temel ihtiyaçlar belirlendi.

Yaz döneminde düzenlenen Satranç Kursu, personel çocuklarımızın boş zamanlarını daha güzel, aktif ve verimli bir şekilde geçirmelerine imkan sağlayacak. Satranç eğitmeni Hayati Çelik eşliğinde yapılacak çalışmalarda, temel satranç kural ve taktikleri dışında, zamanı doğru kullanma, plan kurma, etkili ve farklı problem çözme gibi pek çok konuda örnekler eşliğinde çocuklarımızın temel satranç kültürü ve becerilerini elde etmesi amaçlanmaktadır.

Satranç çocuklarda motivasyonu yükselten, davranışların düzelmesine yardımcı olan, özgüveni ve katılımcılığı artıran; kolay öğrenilen ve her yaşa hitap eden bir spordur. Satrancın en büyük avantajı çocukların zekalarını ve becerilerini geliştirirken keyifli vakit geçirmelerini de sağlamasıdır.

İkili oyun uygulamaları ve eğitim sonucunda mini turnuvaların da yer aldığı programda miniklerimiz sürpriz hediyelerle ödüllendirilecek.

Personelimiz, çocuklara böyle bir imkanı sağladığı için Bölge Müdürümüze ve bu mesleği öğreten Uzman Öğretmene teşekkür ettiler. Bizler de kurumumuz adına Zonguldak Halk Eğitim Merkezi yetkililerine teşekkür ediyoruz.