Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Halkevi bünyesinde açılan ve büyük rağbet gören yaz kurslarında eğitim alan kursiyerler, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ederek desteklerinden ötürü teşekkür ettiler.

 

Açıldığı günden bu yana çeşitli branşlardaki kurslardan yüzlerce kursiyer mezun eden Karadeniz Ereğli Cumhuriyet Halkevi’nde bu yaz mevsiminde açılan yaz kursları da yoğun ilgi görmüştü. Hemen her eğitim seviyesinden çok sayıda kursiyerin eğitim aldığı Resim, İngilizce, Makine Nakışı ve El Nakışı kurslarında 45 günlük eğitimlerini tamamlayan kursiyerler, 31 Temmuz günü Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ı makamında ziyaret ederek bu imkanın kendilerine sunulmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve teşekkür ettiler.

 

4 AYRI DALDA KURS AÇILDI

Ziyarette kursiyerlerin yanı sıra Cumhuriyet Halkevi İdari Sorumlusu Tuncay Çınar, Resim Kursu Eğitmeni Mehtap Akdemir, İngilizce Kursu Eğitmeni Ayfer Demir, Makine Kursu Eğitmeni Tuğba Kocatürk ve El Nakışı Kursu Eğitmeni Nuray Alabaş da hazır bulundu.  Başkan Posbıyık’a yaz kursları hakkında bilgiler veren Cumhuriyet Halkevi İdari Sorumlusu Tuncay Çınar, bu yaz mevsiminde halktan gelen kurs taleplerini karşılamak amacıyla dört ayrı dalda kurs açtıklarını hatırlatarak, bu kurslar kapsamında 30’u çocuk 15’i yetişkin 45 kursiyerin resim, 35 üniversite ve ortaöğretim öğrencisinin İngilizce, 28 kursiyerin Makine Nakışı ve 25 kursiyerin de El Nakışı kurslarında eğitim aldığını belirtti. 45 gün süren eğitimler sonunda tüm kursiyerlerin kursları başarıyla tamamladıklarını ifade eden Çınar, hizmet vermeye başladığı ilk günden bu yana Cumhuriyet Halkevi’ndeki kurslara yoğun talep geldiğini ve bu talepleri karşılamak adına da yılın her döneminde vatandaşlara kurs imkanı sağlamaya çalıştıklarını söyledi. Her eğitim seviyesinden ve birçok yaş grubundan yüzlerce kursiyer mezun eden Cumhuriyet Halkevi’nin 2013 yaz mevsimini de eğitimler açısından en iyi şekilde değerlendirdiğini kaydeden Çınar; "Önümüzdeki dönemde de bu kurslarımıza devam edeceğiz. Ancak şimdiki ilk hedefimiz, yaz kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizin hazırladıkları serginin açılışını yapmak. Sergimiz 6 Ağustos günü açılacak ve kursiyerlerimizin el emeği, göz nuru olan eserlerini sergilemekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

 

“SOSYAL YATIRIMLARDAN BİR TANESİ”

Yaz kurslarına katılan kursiyerleri ve eğitmenleri makamında ağırlamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da ziyarette yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halkevi’nin kente ve bölgeye kazandırılan en önemli sosyal yatırımlardan biri olduğuna işaret etti. “Bu önemli eğitim tesisini kentimize kazandırırken hemen her yaştan insanımızın çeşitli branşlarda eğitim görmelerine olanak sağlamayı amaçlamıştık. Geldiğimiz noktada bu hedefimizde emin adımlarla yürüdüğümüzü görmek beni de çok mutlu ediyor. Cumhuriyet Halkevi Karadeniz Ereğli’nin çağdaşlığının bir göstergesi olmuştur ve inancım odur ki olmaya da devam edecektir. Bugün burada aynı kurslardan mezun olan çocuklarımızı, üniversite öğrencilerini ve ev hanımlarını bir arada ve birlik-beraberlik içinde görebilmek de büyük mutluluk. Bizim temel amaçlarımızdan biri de buydu” dedi.

 

TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Gerçekleştirdikleri ziyarette kursiyerlerle sohbet eden Başkan Posbıyık, kendilerinden gelen talepleri de dinledi. Açılan kursların kendileri için verimli geçtiğine işaret eden kursiyerler, en kısa sürede gitar ve tiyatro branşlarında da kursların açılmasını beklediklerini, tiyatroseverlere ve müzikseverlere bu imkanın verileceğine inandıklarını söylediler. Belediye Başkanı Posbıyık ziyaretine gelen küçük kursiyerlere oyuncak hediye etti.