Kdz. Ereğli’nin Kandilli yol güzergahı çevre kirliliği yönünden adeta sahipsiz bir durumda. Yol boyunca dağılmış deniz manzaralı çöplüklerin  sıralandığı  alanlar bölge halkının tepkisine neden olmaya devam ediyor.

Karadeniz Ereğli’nin batı yönündeki kent çıkışı ve  Kandilli istikameti 100 bin nüfusu aşmış ilçenin tüm olumsuzluklarını taşıyan bölge olmaya devam ediyor. Çöplük mevki olarak bilinen alanın özellikle yol boyundaki yığılı çöpler dikkatleri çekerken, çevre konusundaki duyarsızlıkla mücadele konusunda daha etkin önlemler alınması da gerekiyor.
Değişik atık maddelerinin döküldüğü yol boylarındaki bu görüntülerin vatandaşların tepkisini almaya devam ettiği süreçte, Balı Mahallesi ve çevresindeki çevre kirlenmesinin önüne geçme konusunda vatandaşların da, Alo 153 ve Alo 155’e çöp döken araçları bildirerek, toplumsal mücadelede görev üstlenmeleri bekleniyor.
Karadeniz Ereğli’nin kenar mahallerinden biri olan Kırmacı ve Balı Mahallelerinin kentin, çöp, mezbaha, çimento fabrikaları, kanalizasyon atık tesislerinin bulunduğu bölgenin, hak ettiği ilgiyi göreceği günlerin uzakta olmamasını dileyen yurttaşlar “biz de bu kentte taşıyoruz ve biz de hak ettiğimiz pay kadar hizmet bekliyoruz” sözleriyle yetkilileri seslerini duyurmaya çaba gösteriyorlar.