Kdz. Ereğli'de otomobillerini internet ortamında satan kişiler dolandırıldı. Vatandaşların arabalarını sattıkları kişilerden aldıkları çekler karşılıksız çıktı. Lüks otomobillerini karşılıksız çekle dolandırıcılara kaptıran vatandaşlar savcılığın takipsizlik kararı sonrasında ne yapacağını bilmiyor.
Sanal siteleri takip ederek otomobilleri karşılıksız çekle satın alan kişilerin, Ereğli'de yaklaşık 30 kişiyi aynı yöntemle dolandırdıkları belirlendi. Vatandaşların önce güveni kazanan dolandırıcıların, her otomobil sahibine farklı bir bankanın çekini verdiği, bu yüzden araç sahiplerinin bankayı aradığında şahısların ödenmeyen çeklerinin olmadığı bilgisi ile karşılaşınca araçlarının devirlerini verdikleri ortaya çıktı. Aracını bu yolla çek dolandırıcılarına kaptıranlardan biri de Ali Osman Kartal (67).
Kartal, aracını satmak için internete ilan verdiğini, daha sonra bazı şahısların çekli otomobilini satın aldığını söyledi. Çeki tahsil etmek için bankaya gittiğinde karşılığının olmadığını öğrendiğini belirten Kartal, savcılığa şikâyet dilekçesi vermelerine rağmen sonuç elde edemediklerini ve 35 Bin TL değerindeki otomobilini göz göre göre gittiğini söyledi. Yurt dışında yaşayan 35 yaşındaki Güven Yapar ise dolandırılan vatandaşların adaletten ümitlerini kestikleri için otomobillerini kurtarmak için mafyaya bulaştığını dile getirdi. Ali Osman Kartal ve Güven Yapar, yetkililerin dolandırıcılık olayı ile ilgilenmelerini ve kendileri gibi mağdur olan yaklaşık 30 kişinin mağduriyetlerinin giderilmesini istedi.