Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, seçim çalışmaları çerçevesinde TTK Kozlu Müessesesi'nde çalışan maden işçilerini ziyaret etti.

Zonguldak Bağımsız Milletvekili adayı Ali Uzun, seçim gezilerini devam ederek, beraberindeki heyetle birlikte TTK Kozlu Müessesesi'nde çalışan maden işçilerini atölyeleri ziyaret ederek desteklerini istedi. TTK Kozlu Müessese Müdürü Kazım Eroğlu'nu makamında ziyaret eden Ali Uzun, “Geçen gün Üzülmez'de, dün Karadon'da bugünde Kozlu'dayız. Öncelikle iş ve işçi güvenliği diyerek 1993'te yaşanan büyük felaket grizu patlamasında ölenleri rahmetle anıyor ailelerine sabırlar diliyoruz. Türkiye'de İş Güvenliği ve İş Sağlığı konusunun önemini bir kez daha ortaya vurgulamak isterim. Daha evvel de söylediğim gibi kimse TTK kurumunu ve maden işçisini devletin sırtında kambur olarak görmemelidir. Onlar üreten kurum ve kimselerdir. Ben az önce onları yeraltından çıkarken görünce duygulandım onların o yüzündeki kömür karasını ve gözlerindeki parıltıyı görünce emeğin ne demek olduğunu bir kez daha anladın Kurumu ve onları kambur görenceler buraya kadar gelip o maden işçilerinin gözlerinin içine bir kere bakmaları yeterlidir” dedi.

 

“MADENCİNİN SESİ OLACAĞIZ”

TTK Kozlu Müessesesi GMİS Kozlu Şube Başkanı Şaban Kaplan'ı da ziyaret eden Ali Uzun, “Eğer biz seçilir ve Ankara'ya meclise gidersek Maden işçisinin sesi olacağız. Bugün madenlerde çalışan işçilerin maaş farklılıkları, diğer yandan taşeron çalışmaların ocaklarda huzursuzluk oluşturduğunu görmekteyiz. Maden işçisinin kafası rahat, iş huzuru iyi olmalıdır. Zira başka ilere benzemez. Ufak bir dikkatsizlik acı sonuçlar doğurmaktadır. Devam eden toplu iş sözleşmelerinin bu anlamda bu ortamı sağlamasını diliyorum. İşçi açığı da bulunmaktadır. Madencimizle birebir ilgileneceğimizi bilinmesini isterim. Sorunları ele alıp oraya gidersek masaya yumruğumuzu vurup hakkınızı savunacağız” diye konuştu.

 

ESNAFTAN YOĞUN İLGİ

TTK Kozlu Müessesesi'ni ziyaret ettikten sonra Kozlu merkez esnaflarını teker teker dolaşan Ali Uzun, destek istedi. Bir vatandaşın Ali Uzun'a sarılarak öpmesinin ardından, “Başın Düşerde Dara Ali Uzun'u Ara” diye slogan atması çevredeki vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Yoğun ilginin kendilerine güç kattığını ifade eden Ali Uzun, “Bunları biz söyletmiyoruz. Görüyorsunuz ilgi çok yoğun halkımız bizden istekleri oluyor. Eğer seçilir ve meclise girersen sadece halka bağımlı olacağız” dedi.

Seçim gezisini Kozlu beldesinde sürdüren Ali Uzun, Kozlu Belediye Başkanlığına ve Kozlulu esnaflara uğrayarak destek istedi.