Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, engelli vatandaşların rahat bir hayat sürebilmesi için var gücüyle çalışıyor.
22 dönem CHP Zonguldak Milletvekili Nadir Saraç'ın kızı Anıl'ın nikâh töreninde halası olarak düğünde ev sahipliği yapan Songül Malkoç, damat Alper'in nikâh şahidi olarak düğüne katılan Uluslararası Engelliler Federasyonu Başkanı İsmet Türker ile nikâhtan sonra kısa bir görüşme yaparak bazı taleplerde bulundu.
Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneğinin yapmış olduğu çalışmaları Malkoç'tan dinleyen Türker, Bir ilçede faaliyet gösteren engelliler derneği olarak gerçekten çoğu il derneğinin bile yapamadığı güzellikte hizmetlere imza atmışsınız. Sizi ve yönetiminizi bu başarınızdan dolayı canı gönülden kutluyor ve başarılarınızın devamını diliyorum. Bizde Uluslararası Engelliler Federasyonu olarak sizin gibi başarılı bir derneğe elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz diye konuştu.
Devrek'e kadar gelmişken aracında yer alan bir adet engelli aracı ile engelli koltuk değneklerini Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneğine bağışlayan Türker, Ankara'ya dönünce de bana iletmiş olduğunuz diğer istek ve taleplerinizi de en kısa süre içerisinde size ulaştıracağım dedi.
Yeğeni Anıl'ın düğünü dolayısıyla Uluslararası Engelliler Federasyonu Başkanı İsmet Türker'in  Devrek'e gelmesinin kendileri için büyük bir şans olduğunu vurgulayan Devrek Engelli Vatandaşlara Yardım ve Dayanışma Derneği Başkanı Songül Malkoç, Kendisi ile nikah töreninden sonra yapmış olduğumuz görüşme bizim için bir hayli verimli geçti.  İlk etapta bize birkaç yardımda bulundu. Bundan sonrada kendisi ile sürekli irtibat halinde olacağız. Önümüzdeki günlerde engellilerimizin kullanabileceği bazı malzeme yardımı da yapacaklar. Kendilerine bu yardımlarından ve güzel düşüncelerinden dolayı bizde teşekkür ediyoruz dedi.