Alaplı Belediyesi, koronavirüs ile mücadele kapsamında ilçede aldığı önlem ve yaptığı denetimleri yoğunlaştırdı. Çalışmalar kapsamında İlçe Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan kararla, pazaryerine alışverişe gelen vatandaşlar ile tezgah açan esnafa Zabıta ekipleri tarafından HES kodu sorgulaması yapılıyor.

Alaplı Belediyesi Zabıta Müdürü Şeyda Daşgın, pazaryerine alışverişe gelen vatandaşlar ile tezgah açan esnaflarımıza HES kodu sorduklarını söyledi.

Pazaryeri girişinde zabıta ekiplerimiz tarafından HES kodu olmayan vatandaşlara HES kodu almaları konusunda yardımcı olduklarını belirten Daşgın, şöyle konuştu:

“İlçemizde Çarşamba günleri kurulan pazarımızda HES kodu uygulamasına başladık. Daha önce haftalarda yapıyorduk. Ama artık hem esnaflarımıza hem de pazara alışverişe gelen vatandaşlarımıza da yapıyoruz. Pazarımıza komşu il ve ilçelerden gelen çok sayıda esnaflarımızda var.O yüzden HES kodu sorgulamasına ağırlık verdik. İnsan yoğunluğunu en kalabalık olduğu yerlerden biride pazaryeri halkımızı koruma ve en üst seviyede önlemler almak için gerekli tüm tedbirleri almış durumdayız. Pazarın girişinde zabıta ekiplerimiz vatandaşlarımızın ateşlerini ölçerek HES kodlarını soruyor. HES kodu taraması yaptıktan sonra alışveriş yapmalarını sağlıyoruz. Olmayanları ise uyarak HES kodu almalarına yardımcı oluyoruz.

Alışverişe gelen Murat Oktay, Pazaryeri girişinde HES kodu sorulmasından dolayı çok memnun olduğunu belirterek, “HES kodu uygulaması kalabalık yerlerde çok önemli olduğunu düşünüyorum. Risklimi değil mi öğrene biliniyor. Güvenli bir şekilde alışveriş yapabiliyoruz. Karantinada olan yada koronavirüslü birisin hemen bulabiliyorlar. Bu uygulama bence çok güzel oldu.” Diye konuştu.

İbrahim Yılmaz ise, "Pazaryerinde HES kodu sorulması gerçekten çok iyi bir şey her yerde ve herkese uygulanması gerekiyor. Ülkemiz gerçekten şuan korovirüs yüzünden tehlikede herkesin dikkat etmesi lazım. Uygulama çok güzel olmuş.” Dedi.