Kdz. Ereğli TSO başkan adayı Muhammet Likoğlu THK'nun  e-posta adresinden gönderdiği açıklamada,  Ereğli ile ilgili yaygın basında çıkan haberlerin ilçenin zararına olduğunu öne sürdü. Bu haberlerden sonra firmaların Ereğli'de iş yaptıkları şirketlerden banka teminat mektubu istemeye başladıklarını belirten Likoğlu şöyle dedi:

'Kdz Ereğli'nin sosyal ve ekonomik olarak geldiği nokta hakkında aylar önce hazırlanarak ilgililerine gönderilen rapor bu günlerde ulusal medyaya servis edilmiş ulusal medyada ilgi gören rapor doğrultusunda Kdz Ereğli'nin iflası ve bittiği ülkenin gündemine getirilmiştir.
Bugün Kdz Ereğli'nin geldiği durum o malum rapordan daha vahimdir. Ancak her doğru her yerde söylenmez diye bir atasözü var gelinen noktada bu hareket Kdz Ereğli'nin sosyal ve ekonomik olarak yok olma noktasına gelmiş imajını tamamen bitirmiştir.
Bu durumun negatif yansımaları hemen görülmeye başlamış olup önümüzdeki günlerde çok büyük zararlar vereceği şimdiden görülmektedir.
Show amaçlı, düşünmeden, artısı ve eksisinin hesabı yapılmadan yapılan hareket Kdz Ereğli'ye zarar vermiştir. Şehir dışından bayi ve müşteri olan esnafımız açık hesap ve çekle çevirmeye çalıştığı ticaretini ve bayiliğini sıkıntıya soktuğunu ilk günlerde gördük.
Ulusal medyada çıkan bu olumsuz haber üzerine firmalarımızdan banka teminat mektubu istenmektedir. Son iki günde bankalara yapılan teminat mektubu isteğinden ve ilgili firmalarımızın beyanından anlamaktayız. İşin ciddiyetinin farkına varmayanlar tarafından bu olumsuz haberler iyi bişey olmuş gibi devamlı paylaşılmakta Ulusal medya'ya servis edilen bu raporla kaş yaparken göz çıkartılmıştır.'

Likoğlu, Kdz Ereğli'nin sosyal ekonomik durumu ulusal basına çıkmadan önce özellikle küçük esnafının İstanbul'dan telefon siparişi ile mal getirttiğini, ancak bu haberlerin yayınlanmasından sonra İstanbul esnafının Ereğli'ye vadeli mal vermemeye başladığını da sözlerine ekledi.