Seçim süreci yaklaştıkça adaylar da projelerine ve vaatlerine hız kesmeden devam ediyor. Zonguldak Belediye Başkanı Ali Bektaş yaşlılara yönelik projelerini açıkladı.

 

Ak Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Ali Bektaş, emeklinin ve yaşlının yüzü güleceğini açıkladı. 65 yaş üzerindekilerin halk otobüslerinden ücretsiz yararlanacağını açıklayan Bektaş, yaşlılar için 2 sosyal tesis yapılmasını planladıklarını söyledi. Bektaş konuya ilişkin yaptığı açıklamasında şu bilgileri verdi:

 

SOSYAL TESİS

65 yaşın üzerindeki saygıdeğer hemşerilerimiz tüm halk otobüslerinden ücretsiz yararlanacak, seyahat özgürlüğüne kavuşacak. Eşini dostunu, akrabasını ziyaret ederken ücretsiz ulaşımdan yararlanmak yaşlı hemşerilerimizin hakkıdır. Emekli ve yaşlı hemşerilerimiz için yapacağımız iki adet Sosyal Tesisle hemşerilerimizi, evlerine mahkûm olmaktan kurtaracağız. Tecrübelerini,  anılarını, dertlerini paylaşacakları bu modern yaşam alanı sayesinde, sosyal hayatın içinde saygın şekilde var olacaklar. Sosyal Tesisimizde; ücretsiz modern WC, kütüphane, basın takip ünitesi gibi hizmetlerle hemşerilerimizin gündelik hayatını kolaylaştıracağız.

 

“HER YIL 50 KİŞİYİ UMRE’YE GÖNDERECEĞİZ”

Kutsal toprakları görmek özlemiyle yaşayan, maddi durumu uygun olmayan hemşerilerimizden her yıl 50 kişiyi umre ziyaretine göndereceğiz. Her yıl 2 bin hemşerimizi Mevlana ve Eyüp Sultan gezilerine göndereceğiz, maneviyatlarını en üst düzeyde yaşamak onların hakkı. Camilerimizin klima dâhil tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, bakım ve temizliklerini düzenli takip edeceğiz.

 

“EVİNE TESLİM EDECEĞİZ”

Belediye bünyesinde kuracağımız Hasta Takip Merkeziyle, yaşlı hemşerilerimizin hekime ve ilaca ulaşımını tamamen ücretsiz sağlayacağız. Memlekete hizmet için sağlığını feda etmiş ablalarımızı, abilerimizi evinden alacak, hastanede eczanede işi bitene kadar refakat edeceğiz. İhtiyacı olanların tekerlekli sandalyelerini, otomatik hasta yataklarını derhal evine teslim edeceğiz”

 

(Haber Merkezi)