Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Merkezi “Cumhuriyet Coşkusu Ve Atatürk Sevgisi Engellenemez” başlıklı açıklamasında, “Ankaralılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 29 Ekim’de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramını kutlayacaktır.” İfadeleriyle Anıt Kabir’e gideceklerini bildirdi.
ADD, Ankara Valiliği’nin yasak kararı ile ilgili olarak “Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek değil de, gerçekten olası bir terör eylemine karşı güvenlik arayışı ise, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak planlanmış etkinliklerimize gölge olunmasını değil, güvenliğin sağlanmasını istiyoruz.” Vurgusunu öne çıkardığı bildirisinde görüşlerini şöyle açıkladı:

“KATILMAMAYI ADET EDİNDİLER”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri yaklaşırken, Ankara Valiliği duyuru ile Ankara'daki her türlü toplantı ve gösteriyi 30 Kasım 2016 tarihine kadar yasakladı.

Bu yasaklamanın Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek amaçlı olduğu anlaşılıyor.

Siyasi iktidar mensupları son 14 yılda her fırsatta, ulusal bayram kutlamalarına ve Atatürk’ü anma etkinliklerine sağlık vb. nedenlerle katılmamayı adet edindiler.

Kişisel olarak gerekçe uyduramadıkları bayram günlerinde de değişik bahanelerle, ulusal bayram kutlamalarını tümden iptal ettiler.

Aynı siyasi iktidar yöneticileri hastalık ya da yas bahanesiyle ulusal bayram kutlamalarına katılmadıkları, iptal ettikleri günlerde, yandaşlarının düğün vb. törenlerinde boy göstermekte hiç bir sakınca görmediler.

Bu yıl da, olası terör eylemleri bahanesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım törenlerinin hemen öncesinde Ankara Valiliği’nin yasağı ilan edildi.

“15 TEMMUZ SONRASINDA YAPILAN KUTLAMALAR”

Yasayla düzenlenen anayasal bir hakkın kullanımı; duyuru ve benzeri bildirimlerle yasaklanamaz. Anayasa ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 4/b maddesi, gelenekselleşmiş ulusal bayram kutlamalarımızı ve anma etkinliklerimizi yapma hakkını vermektedir.

Valilikler, ulusal bayramları ve anma törenlerini yasaklamak değil, Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini yaşamaya hazırlanan milyonların güvenliğini sağlamakla görevlidir.

15 Temmuz sonrasında gece gündüz meydanlarda yapılan kutlamalar, istenildiğinde valiliklerin bu görevi yerine getirebileceğini kanıtlamıştır.


“GÜVENLİĞİN SAĞLANMASINI İSTİYORUZ”

Ankara Valiliği’nin yasak kararı, Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek değil de, gerçekten olası bir terör eylemine karşı güvenlik arayışı ise, Atatürkçü Düşünce Derneği olarak planlanmış etkinliklerimize gölge olunmasını değil, güvenliğin sağlanmasını istiyoruz.

Ankaralılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da, 29 Ekim’de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramını kutlayacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım’da Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgiyle anacaktır.