Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi’nin “Engelliler Haftası” nedeniyle Belediye Çaybahçesi’nde düzenlediği etkinliğe katılan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada; “Engellilere, engelli kuruluşlarına destek olmak, hepimizin toplumsal sorumluluğudur” dedi.

Anadolu Engelliler Birliği Derneği Alaplı Şubesi’nin Engelliler Haftası nedeniyle düzenlediği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe, Derneğin Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut, Dernek yöneticileri ve Dernek üyelerinin yanı sıra, Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu ve İlçe Emniyet Müdürü İsmail Baş eşiyle birlikte katıldı.

Alaplı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran, Kent Konseyi Başkanı İbrahim Cöbek, İlçe Müftüsü Hüseyin Baş, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcilerinin de katıldığı etkinlikte konuşan Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, engellilerin içinde yaşadığımız toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, “Engellilere yaşamlarının her alanında kolaylık sağlamak, engelli olduklarını hissettirmemek, hepimizin görevidir. Alaplı Belediyesi olarak, biz elimizden gelen imkanlar ölçüsünde, her çalışmamızı engellileri göz önüne alarak planlıyoruz.” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, Anadolu Engelliler Birliği Alaplı Şubesi vasıtasıyla, her okula, akülü engelli arabası kazandırılabileceğini belirterek, “Engelliler Derneği’nin öncülüğünde, hayırsever işadamları ve hepimizin desteğiyle bu çalışmayı yapabiliriz.” dedi.  Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimenoğlu, tüm engellilerin Engelliler Haftası’nı kutladığını da sözlerine ekledi.

Etkinlikte konuşan Alaplı Kaymakamı Aydın Memük de, Anadolu Engelliler Birliği Alaplı Şubesi’nin verilerine göre, Alaplı’da her 10 aileden birinin engelli ailesi olduğunu belirterek, “Bu oran, engellilerimize karşı var olan sorumluluklarımızı ve görevlerimizi  daha da artırıyor.” Dedi. Kaymakam Aydın Memük, Anadolu Engelliler Birliği Alaplı Şube Başkanı İsmail Korkut’un, Derneğin kuruluşundan bu yana engelliler için çok önemli çalışmalar yaptığını da belirterek, “Ben İsmail Korkut kardeşimizi, bu özverili çalışmasından dolayı bir kez daha tebrik ve takdir ediyorum. Alaplı Kaymakamlığı olarak, engellilere olan desteğimiz artarak devam edecek. Bu vesileyle, tüm engellilerimizin haftasını kutluyorum” dedi.

Dernek Başkanı İsmail Korkut da konuşmasında, 2008 yılında Alaplı’da şubesi açılan Derneğin çalışmalarından söz ederek, “Bugüne kadar çalışmalarımıza destek veren herkese engelliler olarak teşekkür ediyor, bu desteğin devamını diliyoruz.” Dedi.

Konuşmaların ardından, Engelliler Haftası nedeniyle ilk ve ortaöğretim kurumu öğrencileri arasında düzenlenen resim, kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere protokol mensupları tarafından çeşitli ödüller verildi.