Kdz.Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek, halk otobüslerinin ve taksicilerin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini ilçenin huzurunu taşımacılıkta kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerini bildirdi.

 

Civelek: “Ereğli’de kavga ve gürültü istemiyoruz. Kavga ve gürültüden kamuoyu rahatsız oluyor ama ilk önce taksici arkadaşlarımız kendilerini düzeltecekler, hatayı önce kendimizde arayacağız, ondan sonra ötür tarafta hata varsa onların hatasını görmezden gelmeyeceğiz”

 

Kdz.Ereğli Taksiciler Derneği Yücel Oktay beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası’nı ziyaret ederek seçilen yeni yöneticilere başarılar diledi. Dernek Başkanı Yücel Oktay, Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın genel kurulunun Ereğli’ye yakışır bir şekilde gerçekleştiğini hatırlatarak, “Mevcut yönetime desteğimiz tamdır, dün olduğu gibi bugünde yarın da desteğimiz devam edecektir. Yeni yönetime çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

 

CİVELEK NET KONUŞTU

Ereğli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Cevdet Civelek de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Taksiciler Derneği Başkanı Yücel Oktay, dernek yöneticilerine ve taksici esnafına desteklerinden ötürü teşekkür etti. Civelek, önceki gün Halk otobüsü şoförü ve taksi şoförü arasında yaşanan olaylara ilişkin de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Halk otobüsleri ve taksici esnafının kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini ve Ereğli’nin huzurunu kimsenin bozmasına izin vermeyeceklerine vurgulayan Civelek’in açıklamaları şu şekilde:

 

“KAVGADAN KAMUOYURAHATSIZ OLUYOR”

“Halk otobüsü olsun taksici olsun herkes ayağını denk alacak. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, ‘Ereğli’de huzur istiyorum’ dedi. Ereğli’de kavga ve gürültü istemiyoruz. Kavga ve gürültüden kamuoyu rahatsız oluyor ama ilk önce taksici arkadaşlarımız kendilerini düzeltecekler, hatayı önce kendimizde arayacağız, ondan sonra ötür tarafta hata varsa onların hatasını görmezden gelmeyeceğiz.

 

“KİMSEYİ EZDİRMEYİZ”

Şimdi ben taksici olduğum için belki dediğim ters gelebilir, başkan neden böyle diye bilirsiniz. Biz ortadayız artık herkesin başkanıyız, kimseyi kimseye ezdirmeyiz. Halk otobüsçü otobüsçülüğünü, taksici taksiciliğini yapacak. Bunları düzelteceğiz taşımacılıkta huzurlu bir kent olacak. Yönetime büyük iş düşüyor, taksilerde çalışacak kişilere dikkat edeceksiniz, gelişi güzel şoför çalıştırmayacaksınız. Bunu muhakkak ele almamız gerekir. Çalışacak arkadaşları 7 durağın yöneticileri toplanacak bu adam çalışır veya çalışamaz diye karar vereceksiniz.  Bir iş yerine eleman alınırken kaç tane sınavdan geçiyor. Burası da artık bir iş. İşimize sahip çıkalım, herkes değerini bilmesi gerekiyor. Yoksa disiplin elden gider, Ereğli halkı rahatsız olur. Güvenliği sağlamak için önce düzgün çalışmak gerekiyor, kimsenin hakkına elimizi uzatmamamız gerekir, halk otobüsleri de kendine çeki düzen verir”