Eğitim Sen Zonguldak Şubesi, 10'uncu Olağan Genel Kurulu GMİS Şemsi Denizer Salonunda yapıldı.  Divan Başkanlığını Eğitim Sen Zonguldak Şube eski başkanlarından Nuri Genç'in yaptığı genel kurulda konuşan  Zonguldak Şube Başkanı Orhan Yılmaz şöyle dedi:

“Yaşamları boyunca emek  ve  demokrasi  mücadelesinde yer almış, Zonguldak’ta TTK’nin özelleştirilmek istenmesine karşı  mücadele yürüten, ülkenin yer altı ve yerüstü zenginliklerinin bir avuç işbirlikçi sermayedara peşkeş çekilmesine razı olmayan, ‘Madenler halkındır satılamaz’ diyerek özelleştirmelere karşı çıkan ‘Bir gün her şey sudan ucuz olacak’ diyerek geleceğin güzel günlerinin habercisi olan KESK’ e bağlı ESM Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Kumkumoğlu,  Denetleme Kurulu üyesi Ercan Acar, işyeri temsilcileri Nevzat Kaynar ve Halis Onay, BES üyesi Ereğli Adliyesi Yazı İşleri Müdürü Bircan Sakin ve TTK işçisi GMİS üyesi Salim Çalık’ın meslekten ihraç edilmelerinin ardından yine bir gece yarısı, yıllar öncesinden gerici çevrelerin  ‘pilot bölge” ilan ettikleri Çaycuma’da eğitimin dincileştirilmesine karşı laik, bilimsel eğitimi savunan ve bu uğurda verdikleri mücadele ile gerici-ırkçı kafaların hedefi haline gelen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreterimiz İsmet Akyol ve Çaycuma Baş temsilcimiz  Gökhan Taner Günsan   meslekten ihraç edilmişlerdir. Bu ihraçlar dostlarımızı yıldırmadığı gibi mücadeleden de vazgeçirememiştir. En başından itibaren ısrarla vurguladığımız gibi, sendikal eylemler gerekçe gösterilerek yapılan açığa almalar ve ihraçlar tamamen hukuk  dışıdır ve bu süreçte sorumluluğu bulunan herkes işledikleri suçun bedelini hukuk karşısında ödeyecektir. Ayrıca şunu herkes çok iyi bilsin ki dostlarımız görevlerine dönecek ve karanlık bir köşede ellerini ovuşturarak sevinen  halk düşmanlarının hevesleri kursaklarında kalacaktır. Çünkü Eğitim Sen kazanacak, KESK kazanacak, biz kazanacağız.”

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu İhraç edilen İsmet Akyol, Gökhan Taner Günsan başta olmak üzere hukuksuzca ihraç edilen herkesin yanında olduklarını belirtti. Turpcu, ülkenin geleceği için tüm kesimlere referandumda  ‘Hayır’ oyu verme çağrısında bulundu. KESK dönem sözcüsü Erkut Alacalı hükümetin saldırılarına karşı örgütlü mücadele çağrısı yaptı.

Meslekten ihraç edilen Eğitim Sen Zonguldak Şube Sekreteri İsmet Akyol halkın tüm kesimlerinden çok yoğun bir destek gördüklerini belirterek, “Onların yargısız infazlarına boyun eğmeyeceğiz. Hukuk önünde hesabını soracağız. Dün olduğu gibi bugün de yarın da doğrularımızı, okul öncesi eğitimi, laik ve bilimsel eğitimi savunmaya devam edeceğiz.” dedi. Meslekten ihraç edilen Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökan Taner Günsan da “Mücadelemize devam edeceğiz. Bizi ihraç edenlere dayanışma, insanlık, birlik, beraberlik, direnme dersi veriyoruz.  Geri döneceğiz.” dedi.  

Yapılan seçimler sonucunda yürütme kuruluna Orhan Yılmaz, İsmet Akyol, Şafak Zurnacı, Asiye Sabah, Meral Küçükyılmaz, Emine Darıcı Öztürk ve Fehmi Akça seçildi. Üst kurul delegeliklerine de İsmet Akyol, Orhan Yılmaz, Asiye Sabah ve Meral Küçükyılmaz seçildi. Seçilen yürütme kurulu önümüzdeki günlerde görev dağılımı yapacak.


KATILANLAR:

CHP Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, Emek Partisi Zonguldak İl Başkanı Ateş Türeli, ÖDP Zonguldak İl Başkanı Ali Deliak, GMİS Kozlu Şube Başkanı Hüseyin Kolçak,  Zonguldak Demokrasi Platformu sözcüsü Erdoğan Kaymakçı, KESK dönem sözcüsü Erkut Alacalı, KESK'e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, ADD Zonguldak Şube Başkanı Mustafa Coşkun, Birleşik Haziran Hareketi yönetici ve üyeleri, Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu'nunda aralarında bulunduğu çok sayıda sendika, meslek örgütünün başkan ve yöneticisi katıldı.