Kdz. Ereğli Dikmen İlköğretim Okulu bünyesinde oluşturulan 'Toplam Kalite Yönetimi' ekibi tarafından "Bir Sayfadır Hayat" adlı etkinlik düzenledi.

Ereğli Dikmen İlköğretim Okulu Toplam Kalite Yönetimi tarafından Amfi Tiyatro'da "Bir Sayfadır Hayat" adı altında okuma etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Vesile Dikmen İlköğretim Okulu Müdürü Ruhi Koç, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Dikmen İlköğretim Okulunun Toplam Katile Yönetimi'nin hem ülke açısından hem ilçe açısından çok değerli bir projeyi başlattığını belirterek, "Okullarımızın yönetim anlayışını aslında bakanlığımız 1999'da başlatmıştı. Ama toplam kalite yönetimi çerçevesindeki yeniden değerlendi-rip öğretmenlerimizle birlikte, velilerimizle birlikte okulu yönetelim mantığıydı alakalı olup girişim başlattık. İlk iki yıl okul yöneticililerimiz ve her okulumuzdan birkaç öğrencimiz ve öğretmenimizin konuyla alakalı eğitimi devam etti. 2007 yılı itibariyle tüm okullarımızda toplam kalite yönetimi anlayışı çerçevesinde çalışmalar başladı. Her yıl 2008-2009 yılında da Kdz Ereğli'den bir okulumuz Ankara'da bakanlığımızın konuyla alakalı yaptığı ödüllendirme sürecinde hem Zonguldak'ı temsil etti, hem de Türkiye genelinde farklı dereceler elde ettiler. 2009 yılı ödüllendirme sürecinde ilçemizdeki Anadolu Meslek Lisemiz Türkiye 3. oldu. Bu yıl yine bütün okullarımız, konuyla ilgili çalışmalarına başladılar. Bugün bu çerçevede bir programın içersindeyiz. Dikmen İlköğretim Okulumuz Toplam Katile Yönetimi gibi hem ülkemiz açısından hem ilçemiz açısından çok değerli bir projeye başladı.

KAHVEHANELERDE İBADETHANELERDE AYNI PROJE
Toplumumuza da, öğretmenimize de toplumun her kesimine okumanın an-lamını, değerini hatırlatmaya başladı. Bu konuda bir proje yapıyor. Yeni okul müdürümüzün de ifade ettiği gibi önce konuyu velilerimizin gündemine getirdi. İlçemizdeki kahvehanelerde, ibadethanelerde aynı projeye devam ediyor. Bugün ise siz velilerimiz ve Kdz Ereğli'mizin herkesimizden halkımızın katılımıyla bugün bu projeyi gerçekleştiriyoruz. 3 yıldır bir okulumuz Türkiye genelinde bu projelerde derece elde ediyor. Umarım bu yıl Dikmen İlköğretim Okulumuzda aynı dereceleri elde eder. Tabi amaç derece elde etmek değil. Bir konuyu, çözülemeyen bir konuyu okulumuz gündemine getirmek. Bunun önemini kavratmak. Bu konuda arkadaşlarımızın başarılı olacağına şimdiden inanıyorum" dedi.
Konuşmaların ardından etkinliğe katılan herkes bir saat kitap okudu.