Alaplı Belediye Başkanı Çimenoğlu özürlülere karşı toplumsal sorumluluklarının bilincinde olduklarını bildirdi.

Özürlü vatandaşların yasalarda kaynaklanan haklarını korumada duyarlı olduklarını ve bu konuda bir dizi çalışma içinde bulunduklarını bildiren Alaplı Belediye Başkanı Dr. Nevzat  Çimenoğlu yazılı açıklamasında düşüncelerini şöyle dile getirdi:

HİZMET LÜTUF DEĞİL
"Özürlülerimize,  sadece manevi  ve duygusal olarak değil toplumsal yaşamın her alanında göstereceğimiz ilgi, sorunlarına göstereceğimiz çözümler, sosyal devlet ve çağdaş toplum olmanın bir gereği olduğu gibi aynı zamanda ortak sorumluluğumuz ve görevimizdir. Onların var olan irade gücü, bireysel kabiliyetleri, imkan verildiği takdirde birçok işi başarabileceklerinin de bir göstergesidir. Toplumsal ve kurumsal sorumluluklarımızdan birisi de; özürlülüğe sebep olacak sebeplerin mümkün olduğunca azaltılması ve toplumun bu yönde bilinçlendirilmesidir. Bugün önemli bir bölümü, imkan bulamadığından ve fırsat verilmediğinden dolayı üretime katılamayan, sosyo-kültürel ve ekonomik sorunları bulunan özürlülerimiz, üretken ve kendi kendine yetebilen bireyler olarak yaşamlarını sürdürebilmelidir. Bu; onlara sunulacak bir lütuf olmadığı gibi yasalardan kaynaklanan haklarıdır. Şu da unutulmamalıdır ki, herkes potansiyel bir "özürlü adayı"dır.
KOORDİNASYON SAĞLIYORUZ
Biz, Alaplı Belediyesi olarak, özürlülerimize karşı toplumsal sorumluluklarımızın ve onların yasal haklarını kullanımının bilinci içerisindeyiz. Göreve başlar başlamaz özürlülerimizin toplumsal saygınlığının artırılması, sorunlarına çözüm bulunabilmesi, kısacası yaşam şartlarının mümkün olduğunca daha fazla kolaylaştırılması amacıyla, özürlü derneklerimizle de koordinasyon kurarak, bir dizi çalışma başlattık.
Belediye Meclisi Üyelerimizle de fikir alışverişinde bulunarak, özürlülerimizin, bir çoğu yasa ve yönetmeliklerde de bulunan taleplerini, imkanlarımız dahilinde yerine getirme kararı aldık.
Bu karar doğrultusunda, özürlülerimizin yaşam şartlarını kolaylaştırıcı altyapı çalışmalarımız sürmektedir ve yakın zamanda bu çalışmalar özürlülerimizin istifadesine sunulacaktır. Belediyemiz, gerek yasa ve yönetmeliklerin ve gerekse kurumsal sosyal sorumluluk anlayışımızın gereğini yerine getirerek, özürlülerimizin toplum içindeki hak ettiği saygınlığı kazanması için tüm imkanlarını kullanacaktır."