Demokrat Parti (DP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Karagüzel ve Yönetim Kurulu üyeleri ilk toplantısını parti binasında yaptı. DP İl Başkanı Hakkı Karagüzel, kongre süreciyle ilgili şöyle konuştu:

"AYRILANLAR KAPIMIZ
SONUNA KADAR AÇIK"

 "Genel Merkez bize görevi verdikten sonra ilk toplantımız yaptık. Zonguldak halkına hayırlı olmasını diliyorum. Partiden istifa edenler arttıkça, parti git gide küçülmeye başlamıştı. Şimdi partiden istifa eden arkadaşlarımızı partiye davet ediyoruz. Kucaklarımızı açtık kendilerini kucaklamaya davet ediyoruz. Ben ekibimle buraya iyi şeyler yapmaya geldim. DP'ye hizmet için buradayız. İlçe başkalarımız beni bu göreve layık gördüler. Biz Zonguldak'a hizmet için varız, biz hizmetten yanayız. Gençlerimiz diğer illere babalarını, analarını hatta eşlerini bırakıp çalışmaya gidiyorlar. İki ay içinde Anavatan ve Demokrat Parti genel başkalarının açıklamasından sonra birleşme kesinleşecek. İl Kongremiz 4 Ekim'de yapılacak. Genel Başkanımız kongremize gelemiyor. Diğer illerdeki kongrelere katılması gerekiyor. Ama Zonguldak halkına sevgi ve saygıları gönderdi. Kongreden sonra kentimize geleceğine söz verdi. Demokrat Parti, Türkiye'yi kucaklıyor. Zonguldak halkını kucaklamaya hazırız."
Karagüzel başkanlığındaki Demokrat Parti İl Geçici İl Yönetimi şu isimlerden oluştu: Hüseyin Uzun, Mustafa Özcan, Şaban Yeten, İsmail Demir, Leyla Akbaş, Hüsnü Duran, Ayhan Baş, Ulviye Aydın, Mehmet Ataç, Dilek Çimenoğlu, Yusuf Likoğlu, Niyazi Bezir, Muhammet Ekşi, Ömer Kargidan, Barış Soydaş, Cumhur Güntepe, Nurten Kınay, Hüseyin Öztürk, Şaban Gümüştaş, Yüksel Tiryaki, Rüstem Yılmaz Cengiz, Fahrettin Ordu, Orhan Kayan, Arslan Uzun, Hüseyin Karadeniz, Sabahattin Üstün, Mehmet Eren ve Feyzullah Acar.