Kdz.Ereğli'de önceki akşam hayatını kaybeden 93 yaşındaki Emine Yaşar Cerrah, ölüm raporunun hazırlanması için 5 saat doktorun gelmesi beklendi. Aile ve belediye hekimlerinin gelmediği cenazenin raporunu gece saat 03.00 haber verilen Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Orhan Geçim verdi. Raporun hazırlanmasının ardından cenaze belediyeye ait araç ile evden alındı.

 

Olay Orhanlar Mahallesi Tokmaklar Sokak Numara 52 de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kızı Hatice Kömürcü ile birlikte yaşayan ve 10 senedir yatalak olan 93 yaşındaki Emine Yaşar Cerrah, saat 22.00 sularında hayatını kaybetti. Annesinin hayatını kaybetmesinin üzüntüsü içerisinde gerekli yerlere başvuran Hatice Kömürcü, doktor raporunun alınması için ilk olarak aile hekimliğine başvurdu. Aile yakınları aile hekiminin, saat 20.00 den sonra görev yapmadığını ve bu nedenle de gelmeyeceğini öğrenmesi üzerine belediye ekiplerine haber verdi. Belediye hekimliğine başvuran aile, buradan da olumsuz sonuç alınca çareyi polisi aramakta buldu.

 

HAKKINDA SORUŞTURMA AÇTIRACAĞIM

 

Hatice Kömürcü'nün ihbarını Savcılığa bildiren ekipler, nöbetçi savcının talimatı ile Ereğli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Orhan Geçim'i evinden aldı. Cenaze evine gelen Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Orhan Geçim, görevini yerine getirmeyen Aile Hekimi E.Y hakkında soruşturma açılması için gerekeni yapacağını söyledi. Geçim konuşmasında Sayın savcımızın bize haber vermesi ile gecenin saat 03.00' de buraya geldim. Burada hayatını kaybeden kişi hakkında gerekli prosedürünü uygulamak için geldim. Ancak normalinde buraya gelmesi gereken Aile hekimi olan E.Y hakkında soruşturma açılması için ne gerekiyorsa yapacağım. Hem Başhekimliğimize hem de Cumhuriyet Savcılığına bu konuyu aktaracağım. Devletin işi esastır dedi.

 

DEVLETTE HİZMET ESASTIR

 

Cenazeyi görmek için aile fertleri ve polisle birlikte eve giren, cenazeyi, gördükten sonra evden ayrılan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mustafa Orhan Geçim, raporu hazırlamak için hastaneye gittiğini, devleti zarara uğratmaya hiç kimsenin hakkı olmadığını söyledi. Geçim Devlette hizmet esastır. Devletimizi kimse zarara uğratamaz. Şimdi buradan ayrıldıktan sonra Hastaneye geçerek gerekli olan raporu yazacağım dedi.

 

CENAZEYİ 5 SAAT KLİMA ALTINDA BEKLETTİLER

 

93 yaşında hayatını kaybeden Emine Yaşar Cerrah, annesinin saat 22.00' de hayatını kaybettiğini, o zamandan bu yana doktor beklediklerini söyledi. Kömürcü Annem Saat 22.00 de hayatını kaybetti. Nereye başvurduysak kimi aradıysak gelemeyeceklerini söyledi. Bizde çareyi Polisi aramakta bulduk. Rapor için doktor 5 Saat sonra geldi. Annemin cenazesini 5 saat boyunca klima altında beklettik. Şimdi de ona son görevimizi yapacağız dedi.