Kdz.Ereğli TSO Başkan adaylarından Mustafa Özkan, Yalı Caddesi'nde bulunan "32.Mahalle" isimli kafeteryada düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

"SONUNA KADAR DEVAM EDECEK"

Özkan, 'TSO Organ Seçimleri öncesi kendisi ve ekip arkadaşlarının adaylıktan çekildiler' söylemlerine karşılık açıklamalarda bulanarak şu ifadelere yer verdi: "Bu hareket başlangıcından sonuna kadar devam edecek bir harekettir. Biz burada bir şeye ihtiyaç yolu ile yola çıktık. Bu ihtiyaç sadece bizim gördüğümüz ihtiyaç değil, ortak bir serzeniş olduğu için ortak görünen bir durum olduğu için, ekonominin geriye gittiği, Ereğli’nin olması gerektiği yerde olmadığından kaynaklanan sebeplerden ötürü biz bu yola çıktık. Bu rahmetli Yaşar Tetiker abinin Ereğli’ye katkıları olmadığı gibi bir iddiamız yok, yâda ekip arkadaşlarının, şuan görevde olan arkadaşlarının hiçbir şey yapmıyorlar gibi bir yaklaşımımız söz konusu değil. Bize göre Ticaret Sanayi Odasının daha işlevsel, daha katkılı olacak şekilde çalışabileceğinin inancındayız. Biz bu konuda tarafız, bu konuda eksiklikler olduğu kanısındayız.

 

"LİSTELERİNİ OLUŞTURMAKTALAR"

Biz, ben ve ekip arkadaşlarım olarak bu eksiklikleri giderebileceğimiz inancındayız. Yarışa katılan bir takım oluşumlar sonuçta olacak bir hadisenin başta garantisini almak koşulu listelerini oluşturmaktadırlar. Bu oluşan listenin Ereğli’ye bir katkısı olamayacağına inanıyoruz çünkü baştan demokratik olmayan, baştan birilerinin görüşlerine biat edilmiş bir liste ile özgürce oluşacak bir yönetimin orada Ereğli’nin haklarını savunması noktasında yeterli olamayacağının düşüncesindeyiz. Dolayısıyla biz bunu demokratik, katılımcı bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Ereğli’nin ekonomik şartlarını düzeltebilmemiz için Ereğli’nin ekonomisini düzeltecek hareketler yapmamız lazım. Kimsenin bireysel menfaatler noktasında yaklaşmaması gerekiyor, hep birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Kim daha çok katkı sağlayacak ise; el birliği ile objektif olarak bu arkadaşlara yardım olalım, katkı sağlayalım. Parçadan bütüne gitmek değil, bütünden parçaya gitme yoludur. Altınız çizmek istiyorum; bireysel menfaatler ile değil, genel menfaatlere yönelik bir bakış açısına sahip olunmalı. Oy kullanacak, oyu olmayıp da yönlendirecek, burada Ereğli’de yaşayan herkesin bana göre Ereğli’ye karşı bir sorumluluğu vardır ”diye konuştu.

Özkan açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.