Çanakkale Savaşlarından kalma objelerin ve dijital gösterilerin yer aldığı Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi geldiği Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde kapılarını ziyaretçilere açtı.

Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu beraberinde Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Taner Gün, Belediye Başkanı Halil Posbıyık, başkan yardımcıları ve İl Kültür Müdürü Kemal Akçay ile mobil müzeyi ziyaret etti.

Çorumluoğlu, burada yaptığı açıklamada, pandemi süreci ve okulların kapalı olması nedeniyle ziyaretçi sayısının düşük kalacağını belirterek, "Bu hizmet ayağımıza kadar gelmiş iken okulları ve vatandaşlarımızı buraya davet edebilirdik. Ancak pandemi nedeniyle bu konuda biraz sıkıntımız var. Anıtkabir ve Çanakkale her bir vatandaşımızın öğrencimizin mutlaka görmesi gereken yerdir" dedi.

Başkan Posbıyık da belgesellerde Mustafa Kemal Atatürk’ün daha fazla ön plana çıkarılması gerektiğini belirterek “Çanakkale dendiğinde Mustafa Kemal Atatürk’ü bilirim, anlarım. Çanakkale demek, Atatürk demektir” dedi. 

Mobil müze saat 21.00'e kadar ziyarete açık kalacak.