Akçakoca Belediyesi  spora ve sporcuya tam destek verdiğini, özellikle amatör sporların başkenti olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini bildirdi. Belediyesi’nin ilçenin çeşitli noktalarına kazandırdığı spor sahalarıyla ve geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmalarına başlanan Kapalı Spor Salonuyla,  pek çok önemli spor aktivitesine ilerleyen yıllarda  ev sahipliği yapacağının da vurgulandığı açıklama şöyle:

Kentin dört bir yanında yapılan ve çalışmalarına devam edilen yeşil alan ve parkların spor yapmak isteyenlerin kullanımı için düzenlenmesine ek olarak ilçenin Yalı mahallesi çukurtarla mevkiine  kapalı spor salonu yapılıyor.

Akçakoca’yı amatör sporların başkenti yapmak amacı ile önemli çalışmalara imza attıklarını belirten ve her fırsatta çalışmaları yerinde inceleyen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, çocukların ve gençlerin televizyonlarda gördüğü modern spor salonunu ve sahalarını artık kendi ilçelerinde göreceklerini  belirtti.   

Çocukların ve gençlerin spor yapmasına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Yemenici  '' Akçakoca’mızda 1 adet kapalı spor salonu vardı. Ancak fiziki olarak yeterli düzeyde değildi. Bunun üzerine çukurtarla mevkiinde yeni bir Kapalı spor salonu inşaatı çalışmalarına başladık. Spora verdiğimiz desteğimiz ve bu yöndeki çalışmalarımız Akçakoca’da yaşayan herkesin spor yapmasına kadar devam edecek. Böylece hem çocuklarımız, hem gençlerimiz ve mahalle sakinlerimiz spor yapacak ve hem de her kesimi spora teşvik etmiş olacağız. Kapalı spor salonu çok amaçlı kullanım imkanı sunan niteliktedir. İstiyoruz ki vatandaşlarımız belediyemizin yaptığı tüm spor tesislerini akşamları, hafta sonu kullansın ve sağlıklı yaşamın büyüsünü keşfetsin.” dedi.